19 / 04 / 2024

ABD'de 2. el konut satışları arttı!

ABD'de 2. el konut satışları arttı!

ABD’de ikinci el konut satışları, Kasım ayında yüzde 0,4 düşüş beklentisine karşın yüzde 1,9 arttı. 



National Association of Realtors'ın (NAR) raporuna göre, ABD'de ikinci el konut satışları, Kasım ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 1,9 artışla 5 milyon 320 bin oldu. Yükselişini ikinci aya taşıyan satışlara ilişkin beklenti ise 5 milyon 200 bin ya da yüzde 0,4 düşüş seviyesindeydi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Nisan-Eylül aralığında düşüş eğiliminde olan satışların, Ekim ve Kasım ayında yükselmesi konut sektörünün dengelenmeye başladığı şeklinde yorumlandı.

Diğer bir  yandan, ikinci el konut satışlarının kasımda önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 7 geride kalması, 2018 yılının ABD konut sektörü için iyi bir sene olmadığı görüşlerini destekledi. 

Raporda, ayrıca, ikinci el konut fiyatlarının Kasım ayında yıllık yüzde 4,2 artarak 257 bin 700 dolara çıktığı kaydedildi. Ülkede ikinci el konut fiyatları yükselişini böylece 81. aya taşıdı.

Bu arada, ABD'de dün açıklanan kasım ayı konut başlangıçları da yüzde 0,4'lük düşüş beklentisine karşın yüzde 3,2 arttı.

Analistler, Kasım'a ilişkin konut sektörü verilerini, yükselen faiz hadleri, artan girdi ve emek maliyetleriyle zayıf seyreden ABD konut sektörü için iyi haberler olarak değerlendirdi. 


Geri Dön