19 / 04 / 2024

ABD'de 3.6 milyar dolarlık Bitcoin vurgununda iki tutuklama!

ABD'de 3.6 milyar dolarlık Bitcoin vurgununda iki tutuklama!

ABD'nin en büyük kripto para hack olaylarından biri olarak tarihe kaydedilen Bitfinex'in hacklenmesi olayına ilişkin yeni gelişme yaşandı. Konuyla alakası tespit edilen iki kişi tutuklandı. 94 bin Bitcoin'e ise el kondu.



ABD Adalet Bakanlığı, 2016'da Bitfinex kripto para borsasının hacklenmesinin ardından çalındığı tespit edilen 94 binden fazla Bitcoin'e el koyduğunu duyurdu. Böylece, hack olayıyla bağlantılı olduğu belirlenen  31 yaşındaki Heather Morgan ve 34 yaşındaki eşi Ilya Lichtenstein New Yorklu bir çift tutuklandı. Çift, New York mahkemesine çıkarılacak.

 ABD de 3.6 milyar dolarlık Bitcoin vurgununda iki tutuklama!

Gazete Duvar'da yer alan habere göre; Yaşanan gelişmeleri basın açıklamasıyla duyuran Başsavcı Yardımcısı Lisa O. Monaco, yakalanan şüphelilerden ele geçirilen ve yaklaşık 3,6 milyar dolar değerindeki 94 bin Bitcoin'in "departmanın şimdiye kadar el koyduğu en büyük mali değeri" olduğunu ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön