24 / 04 / 2024

ABD'de bekleyen konut satışları Aralık'ta yüzde 0,3 azaldı!

ABD'de bekleyen konut satışları Aralık'ta yüzde 0,3 azaldı!

ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Aralık ayında beklentilerin aksine aylık yüzde 0,3 oranında azaldı.



National Association of Realtors (NAR), Aralık 2020'ye ilişkin bekleyen konut satışlar endeksini yayınladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Aralık ayında aylık yüzde 0.3 azalarak 125,5 değerine geriledi.

Son 4 aydır düşüş gösteren veriye göre piyasa beklentisi, yüzde 0,1 azalması yönündeydi. Bekleyen konut satışları, Kasım'da ise aylık yüzde 2,5 azalmıştı. 

ABD de bekleyen konut satışları Aralık ta yüzde 0,3 azaldı!

Söz konusu satışlar Aralık'ta yıllık bazda ise yüzde 21,4'lük artış kaydetti. Açıklamada görüşlerini aktaran NAR Başekonomisti Lawrence Yun, bekleyen konut satışlarının son aylarda düştüğünü, bunun satılık konut sayısının azlığından kaynaklandığını dile getirdi.

Konut talebinin oldukça fazla olduğuna dikkati çeken Yun, satışların yeni konutların satılığa çıkmasıyla yükseleceğini söyledi.

Bu durumun konut fiyatlarının artmasına da sebep olduğuna işaret eden Yun, fiyatlar üzerinde daha fazla yukarı yönlü baskının beklenebileceğini ifade etti.

Yun, bu yılın düşük konut kredisi (mortgage) oranları ve mali desteklerin etkisiyle daha güçlü bir ekonomik büyümeyi beraberinde getireceğini, bunun konut satışlarına olumlu yansımasını beklediklerini dile getirdi.

ABD'de yeni konut satışları beklentileri karşılayamadı!

 


Geri Dön