19 / 04 / 2024

ABD'de bekleyen konut satışları Mayıs'ta yüzde 44,3 arttı!

ABD'de bekleyen konut satışları Mayıs'ta yüzde 44,3 arttı!

ABD'de bekleyen konut satışları, mayıs ayında aylık yüzde 44,3 yükselerek rekor seviyeye ulaştı.



National Association of Realtors (NAR), mayıs ayıyla ilgili bekleyen konut satış verilerini yayınladı. Bu durumda, ABD'de bekleyen konut satışları, mayıs ayında aylık yüzde 44,3 yükselerek verinin açıklanmaya başladığı Ocak 2001 tarihinden beri en yüksek seviyeye ulaştı.

Hürriyet'te yer alan habere göre; koronavirüs pandemisi nedeniyle mart taririhinden beri düşme eğiliminde olan ve mayıs ayında toparlanan veriyle ilgili piyasa beklentisi, söz konusu dönemde yüzde 18,9 artması yönündeydi.

Bekleyen konut satışları, Kovid-19 salgınının etkisi ile mar ayında aylık yüzde 20,8 ve nisanda yüzde 21,8 düşüş gösterdi.

Ülkede bekleyen konut satışları, mayıs ayında yıllık bazda ise yüzde 5,1 azaldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan NAR Başekonomisti Lawrence Yun, bekleyen konut satışlarında bu dönemde olağanüstü bir toparlanma olduğundan bahsetti.

Konut piyasasıyla ilgili görünümün önemli ölçüde iyileştiğinden bahseden Yun, yeni konut satışlarını bu yıl önceki yıldan daha yüksek olmasının, ikinci el konut satışlarının ise yüzde 10'dan daha az bir düşüş göstermesinin beklendiğinden bahsetti.


Geri Dön