23 / 04 / 2024

ABD'de emlak sektörü küçüldü!

ABD'de emlak sektörü küçüldü!

ABD'de Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) tarafından açıklanan verilere göre, ülkedeki hizmet sektöründe 17 alanda büyüme, 1 alanda ise küçülme yaşandığını belirtidi. Bu dönemde küçülme gösteren alan da emlak sektörü oldu. 



ABD'de Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) Şubat 2021'e ilişkin imalat dışı endeksi açıklandı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, ISM imalat dışı endeksi, şubatta önceki aya kıyasla 3,4 puan azaldı ve 55,3 değerine indi. 

Mayıs 2020 tarihinden bu yana en düşük seviyeye gerileyen veriye ilişkin piyasa beklentisi, ocak ayındaki değerini koruması şeklindeydi. Endeks, Ocak ayında 58,7 olarak kaydedilmişti. 

ABD de emlak sektörü küçüldü!

Üretim endeksi, Şubat ayında aylık 4,4 puan azalışla 55,5 değerini alırken, yeni siparişlere ilişkin endeks 9,9 puan azalarak 51,9 seviyesine indi. İstihdam endeksi de bu dönemde 2,5 puan azalarak 52,7'ye indi. 

ISM imalat dışı endeksi için yapılan anketler, ülkedeki hizmet sektöründe 17 alanda büyüme, 1 alanda ise küçülme yaşandığını ortaya çıkardı. Bu dönemde küçülme gösteren alan da emlak sektörü oldu. 

ABD'de inşaat harcamaları Ocak ayında rekor düzeye ulaştı!


Geri Dön