24 / 04 / 2024

ABD'de ikinci el konut satışları 8 ayın en yükseğinde!

ABD'de ikinci el konut satışları 8 ayın en yükseğinde!

ABD'de ikinci el konut satışları 8 ayın en yükseğinde kaydedildi. Buna göre, ülkede ikinci el konut satışlarının Eylül ayında aylık bazda yüzde 7 yükseldiği açıklandı.



ABD'de ikinci el konut satışları, Eylül ayında aylık bazda yüzde 7 yükselişle 6,29 milyona ulaşarak 8 ayın en yüksek seviyesine çıktı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; National Association of Realtors (NAR), Eylül 2021 ikinci el konut satış verilerini duyurdu. 

Buna göre, ülkede ikinci el konut satışları, Eylül ayında mevsim etkilerinden arındırılmış olarak aylık bazda yüzde 7 yükselerek 6,29 milyona ulaştı. Bu dönemde 8 ayın en yüksek seviyesini gören ikinci el konut satışlarının 6,09 milyon seviyesinde olması tahmin ediliyordu. İkinci el konut satışları, Ağustos ayında 5,88 milyon seviyesinde olmuştu. 

ABD de ikinci el konut satışları 8 ayın en yükseğinde!

Ülkede ikinci el konut satışları, Eylül ayında geçtiğimiz senenin aynı ayına göre ise yüzde 2,3 geriledi. ABD'de ikinci el piyasasında konut fiyatları, Eylül ayında senelik bazda yüzde 13,3 arttı ve 352 bin 800 dolara yükseldi. 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan NAR Başekonomisti Lawrence Yun, arz tarafında geçen aylarda yaşanan bir miktar iyileşmenin Eylül ayı satışlarının yükselmesini sağladığını dile getirdi. 

ABD de ikinci el konut satışları 8 ayın en yükseğinde!

Konut talebinin güçlü kaldığının altını çizen Yun, tedarik zincirindeki sorunlara karşın müteahhitlerin üretimi hızlandırması durumunda 2022 yılında piyasada daha fazla konut görülmesinin muhtemel olduğuna da dikkat çekti.

ABD'de konut başlangıçları 5 ayın en düşük seviyesine indi!

ABD'de yeni konut satışları yüzde 1,5 arttı!


Geri Dön