19 / 04 / 2024

ABD'de konut fiyatları artışı 7 yılın en düşük seviyesinde!

ABD'de konut fiyatları artışı 7 yılın en düşük seviyesinde!

ABD'de konut fiyatları Şubat'ta 2012'den beri en yavaş artışını gerçekleştirdi. Konut fiyatlarındaki artış arka arkaya 11'inci ayda yavaşladı.



ABD'de konut fiyatları Şubat ayında 2012 yılından bu yana en yavaş artışını gerçekleştirdi. Konut fiyatlarındaki artışın arka arkaya 11'inci ayda yavaşlaması ile üreticiler alıcıları cezbetmek için gayrimenkulleri daha da düşük fiyattan satıyor. 

Bloomberght'de yer alan habere göre; S&P Case Shiller 20 kentte konut fiyat endeksi Şubat ayında yıllık bazda yüzde 3 artış göstererek analist beklentilerini karşıladı. Endeks önceki ay yüzde 3.5 artmıştı.

Ulusal çap olarak bakıldığını konut fiyat artışı yüzde 4 seviyesine düşerek  2012'den beri en yavaş yükselişini kaydetti.

ABD'de Salı günü açıklanacak bekleyen konut satışları verisi ile konut piyasasının yılın ilk yarısındaki durumu ile ilgili daha fazla ipucu verebilir.

S&P endeks komitesi başkanı David Blitzer, "Konut fiyatlarındaki artışın hızı yavaşlamayı sürdürecek. Ülkenin iç kısımlarında konut fiyatları sahillere ya da Büyük Göller bölgesine göre genellikle daha hızlı artıyor." diye konuştu. 


Geri Dön