19 / 04 / 2024

ABD'de konut fiyatları artsa da Türkler yatırıma devam ediyor!

ABD'de konut fiyatları artsa da Türkler yatırıma devam ediyor!

Yurt dışında yatırım için ABD’ye yönelen Türkler’in tercihi New York, Miami ve Kaliforniya oldu. 2008 krizinden sonra fiyatlar yüzde 60’a varan oranda yükselirken son gözde ise Los Angeles...



Yabancı yatırımcılar Türkiye’de başta İstanbul olmak üzere sahil şeridindeki illere ilgi gösterirken, Türkler de yurt dışında ABD’ye yöneliyor. Özellikle 2008 krizinde düşen gayrimenkul fiyatlarını fırsat bilip ABD’de ev sahibi olan Türklerin ilgisi fiyatlar yüzde 60’a varan oranlarda yükselse de devam ediyor. Miami ve New York’a yönelen Türklerin son birkaç yıldaki gözdesi Kaliforniya oldu.  

 

Miami’ye ilgi azalmıyor

 

ABD’li gayrimenkul danışmanlık firması Keller Williams, Türk yatırımcıların Amerika’ya olan ilgisini VATAN için değerlendirdi. Keller Williams New York City’nin Türk asıllı danışmanlarından Aylin Coleri, Türk yatırımcıların büyük çoğunluğunun çocuklarının eğitimleri sebebiyle Amerika’da ev sahibi olmak istediklerini söyledi. 

 

Son 10 yılda dev projelerin  yükseldiği Miami’ye Türklerin ilgisinin devam ettiğini belirten Coleri, şunları söyledi: 

 

“Miami, dünyanın dört bir yanından gelen yatırımcıların gözdesi olmayı sürdürüyor. Yaklaşık 5 bin Türk’ün yaşadığı şehre ilgi katlanarak büyüyor. ‘Neden Miami’ sorusunun yanıtı ise oldukça basit. Neredeyse New York fiyatlarının yarısına yeni projeler yükselmeye devam ediyor. Denize yakın yeni projeler 600-750 bin dolar arasında, ultra lüks deniz kenarı projeleri ise yaklaşık 8 milyon dolar ve yukarısına kadar çıkıyor. Son yıllarda Miami’nin yanı sıra Türklerin Kaliforniya’ya da yoğun ilgi gösterdiğini söyleyebiliriz. Türkler, gayrimenkulün değer kazanmasını beklemekten veya kiralamaktan ziyade Kaliforniya’yı yaşamak için tercih ediyor. Kaliforniya’nın iç kesimlerinde 350 bin dolardan başlayan fiyatlarla yer bulmak mümkün.”

 

Krizden sonra fiyatlar % 60 yükseldi

 

2008 krizinin ardından piyasanın toparlanmaya başladığını belirten Aylin Coleri, şöyle konuştu: “Ev fiyatları 2008’den  sonra New York’ta yüzde 40-60 arttı ve artmaya devam ediyor. New York’ta bir yılda yatırımlardan yüzde 28 kâr sağlanabiliyor. Miami’de rakamlar neredeyse New York’un yarısına denk geliyor. Miami’de 4 odalı standart bir ev 300-400 bin dolara bulunabiliyor. Kaliforniya’da Türkler Los Angeles’a ilgi gösteriyor. 3 odalı bir daireye 600 bin dolara sahip olmak mümkün.”


Vatan/Meltem Kara


Geri Dön