26 / 04 / 2024

ABD'de konut sektöründe zayıflama görüldü!

ABD'de konut sektöründe zayıflama görüldü!

Beige Book raporunda konut sektöründe zayıflama görüldüğü vurgulandı



ABD Merkez Bankası (FED) tarafından açıklanan Beige Book (Bej Kitap) raporu, 19 Temmuz tarihinden önce ekonomik aktivitenin büyümeyi sürdürdüğünü ancak bazı bölgelerde yavaşlama olduğunu gösterdi.

Ülkedeki 12 bölgenin ekonomik verilerini içeren Bej Kitap´a göre, söz konusu dönemde bölgelerin önemli bir bölümünde ekonomik koşullar gelişme göstermeye devam etti fakat bu gelişmeler düşük düzeylerde kaldı.

Cleveland ve Kansas City´de ekonomik aktivitenin önceki rapora oranla yatay kaldığı, Chicago ve Atlanta´da ise ekonomik aktivitenin son dönemde yavaşladığı ifade edilen raporda, Meksika körfezi dışında Atlanta Bölgesinde turizm faaliyetlerinin iyi düzeyde olduğu belirtildi.

Raporda, imalat aktivitesinin, birçok bölgede gelişme göstermeye devam ettiği, bununla birlikte New York, Cleveland, Kansas City, Chicago, Atlanta ve Richmond gibi bazı bölgelerde aktivitenin yavaşladığı da kaydedildi.

Vergi indirimlerinin süresinin Nisan ayında dolmasının ardından konut sektöründe zayıflama görüldüğü vurgulanan raporda, istihdam koşullarının da birçok bölgede yalnızca ılımlı gelişme gösterdiğine dikkat çekildi.

Ülkenin merkez bankası sisteminde yer alan 12 bölgenin durumunu belirleyen Bej Kitapta yer alan veriler, toparlanmanın güç kaybetmeye başlamış olabileceğinin işareti olarak görülüyor.
AA


Geri Dön