18 / 04 / 2024

ABD'de yeni konut satışları 10 ayın en düşük seviyesinde!

ABD'de yeni konut satışları 10 ayın en düşük seviyesinde!

ABD’de 1. el konut satışları, eylülde yüzde 11,5 azalışla son 10 ayın en düşük seviyesinde gerçekleşti. Satış rakamlarının piyasa beklentilerinin çok altında kaldığı belirtiliyor.



ABD’de 1. el konut satışları, eylülde yüzde 11,5 azalışla son 10 ayın en düşük seviyesinde gerçekleşti.


ABD Ticaret Bakanlığı’nın bugün açıkladığı verilere göre, 1. el konut satışları eylülde önceki aya kıyasla yüzde 11,5 azalarak 468 bine geriledi. Bu sonuçla, Kasım 2014'den bu yana en düşük seviyesini kaydeden satışlara yönelik piyasa beklentisi ise 550 bin ya da yüzde 0,4 düşüş olarak öngörülmüştü.


Beklentilerin çok altında kalan 1.el konut satışlarında, tüm bölgeler etkili olurken, özellikle ülkenin kuzeydoğusundaki satışların yüzde 61,8 gerilemesi dikkati çekti. 


Bu arada, ağustos ayına satış rakamları, 552 binden 529 bine revize edildi.


Ekonomistler, hazirandaki zayıf performansın ardından temmuz ve ağustosta yükselen 1. el konut satışlarının eylülde sert şekilde düşmesini, sektörün düşen büyüme nedeniyle istikrar kazanamadığı şeklinde değerlendirdi. 


Öte yandan, ABD Merkez Bankası'nın karar haftasına dalgalı bir seyirle başlayan New York borsasında endeksler, hayal kırıklığı yaratan 1. el konut satışlarını takiben satış ağırlıklı seyrediyor. 


AA





Geri Dön