24 / 04 / 2024

ABD'den vadeli Bitcoin işlemleri için yeni adım!

ABD'den vadeli Bitcoin işlemleri için yeni adım!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Bitcoin vadeli işlem kontratlarına dayalı borsa yatırım fonunun (ETF) gelecek hafta işlem görmeye başlamasının planlanlıyor. 



Bitcoin'in değeri son 24 saat içerisinde 60 bin 326 dolara kadar çıkarak, nisan ayından bu güne kaydedilen en yüksek seviyeye geldi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; analistler Bitcoin'deki yükselişte SEC'in Bitcoin vadeli işlem kontratlarına dayalı ETF'sine izin vermeye hazırlandığına dair haberlerin etkili olduğunu dile getirdi. 

ABD den vadeli Bitcoin işlemleri için yeni adım!

ABD merkezli yayın kuruluşu Bloomberg'in konuya yakın kaynaklarından öğrendiğe bilgiye göre; SEC'in ilk Bitcoin vadeli işlem kontratlarına dayalı ETF'sinin ticarete başlamasına gelecek hafta izin vereceği açıklandı. Haberde, düzenleyicinin daha önce kabul etmediği Bitcoin ETF başvurularının aksine, ProShares ve Invesco Ltd'nin tekliflerinin vadeli işlem sözleşmelerine dayandığı ifade edildi.

Bitcoin 6 ayın zirvesinde!

Bitcoin ve Ethereum rekor mı kıracak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön