24 / 04 / 2024

Bitcoin ve Ethereum rekor mı kıracak?

Bitcoin ve Ethereum rekor mı kıracak?

Kripto para piyasasında hareketli günler yaşanıyor. Son zamanlarda zirveye tırmanan Bitcoin ve Ethereum'un ilerleyen günlerde rekor kırması bekleniyor. 



Geçtiğimiz Nisan ayında 64 bin Dolar ile tarihi rekora ulaşan Bitcoin 60 bin dolar sınırına geldi. Hürriyet'te yer alan habere göre; Bitcoin saat 08:11 itibarıyla 59 bin 712 dolar seviyesinde işlem görüyor. Gün içinde en düşük 56 bin 891 dolar, en yüksek 59 bin 788 dolar seviyesine geldi. 

ETHEREUM DA GÜÇLENİYOR

Vitalik Buterin'in ortaya attığo Ethereum da rekor seviyesine yaklaşmaya çalışıyor. Geçtiğimiz Mayıs ayında 4371 dolar ile tarihi yüksek seviyesine gelen Ethereum yüzde 2'ye yakın primle 3826 dolar seviyesinden alıcı buluyor. Ethereum gün içinde en düşük 3735 dolar, en yüksek 3837 dolar seviyesine ulaştı. 

Dünyanın en büyük endeks sağlayıcılarından olan MSCI, küresel ölçekte kripto para riski olan şirketlerin toplam piyasa değerinin 7.1 trilyon dolara ulaştığını dile getirdi. En az 52 şirketin kripto paralarda pozisyonu olduğuna dikkat çeken MSCI, bunların arasında Tesla, JP Morgan, MicroStrategy'nin olduğunu dile getirdi. ABD'li finansal piyasa regülatör SEC, yatırımcıların kripto para varlığı olan fonlara yatırım yaparken nelere dikkat etmesi gerektiğini belirten bir yönlendirme metni yayınladı. SEC internet sitesinde yer alan uyarı metninde yatırımcıların Bitcoin yatırımı olan bir fona yatırım yaparken potansiyel riskleri ve getirileri dikkatli bir şekilde değerlendirmelerinin gerektiğini belirtti. 40 civarında kripto para ETF'i SEC'den onay için sırada bekliyor.

Bitcoin ve Ethereum rekor mı kıracak?

69 MİLYAR DOLARLIK FON KRİPTO PARALARA YATIRIM YAPABİLİR

Avustralya'nın en büyük beşinci emeklilik fonu Queensland Investment Corporation kripto paralara yatırım planları arasına 

69 milyar dolarlık varlığı yöneten şirketin varlıklarının küçük bölümü ile oynaklık ve regülasyon risklerine rağmen kripto paralara yatırım yapmayı planladığı belirtildi.

ABD, kripto para madenciliğinde ilk sırada!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön