26 / 04 / 2024

ABD, kripto para madenciliğinde ilk sırada!

ABD, kripto para madenciliğinde ilk sırada!

Çin’in Bitcoin üretiminde veri olarak alınan “hash oranı” payının Mayıs'ta yüzde 44’ken, Temmuz'a kadar sıfıra düştüğü belirlendi. Çinli düzenleyicilerin kripto para madenciliği faaliyetlerini yasaklamasının ardından, ABD, dünyanın en çok Bitcoin madenciliği yapan ülkesi oldu.



İngiltere merkezli Cambridge Alternatif Finans Merkezi isimli kuruluş tarafından dün açıklanan verilere göre, ABD’nin bitcoin madenciliğindeki payı Çin’deki yasaklar sonrasında arttı. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; son gelişmelere paralel şekilde ABD, dünyada en çok Bitcoin üreten ülke olarak kaydedildi. 

Çinli düzenleyiciler geçen aylarda kripto paralara ilişkin madencilik faaliyetlerine yasak getirdi. Bu yasak sonrasında Bitcoin madenciliği yürüten kuruluşlar çözümü deniz aşırı ülkelerde buldu. 

ABD, kripto para madenciliğinde ilk sırada!

Veriler, Çin’in Bitcoin üretiminde veri olarak alınan “hash oranı” payının Mayıs'ta yüzde 44’ken, Temmuz'a kadar sıfıra düştüğünü ortaya koydu. 

Son verilere göre, Ağustos sonu itibarıyla küresel hash oranının yaklaşık yüzde 35,4’ünü meydana getiren ABD, madencilikteki en büyük payaın sahibi durumunda. ABD’yi ise Kazakistan ve Rusya takip ediyor.

Kripto paralar ile ilgili efsaneler!

Kripto paralar yeniden yükselişte!

Rusya kripto para yatırımını yasaklamayı planlamıyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön