26 / 04 / 2024

İzmir'de kripto para madenciliği operasyonu: 2 gözaltı!

İzmir'de kripto para madenciliği operasyonu: 2 gözaltı!

İzmir Menderes'te bir iş yerine gerçekleştirilen baskında kripto para madenciliğinde kullanılan cihazlar bulundu. Baskında 2 kişi gözaltına alındı.



İzmir Menderes'te bir iş yerine gerçekleştirilen baskında kripto para madenciliğinde kullanılan cihazlar ele geçirilirken; 2 şüpheli de göz altına alındı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  İzmir  Valiliği tarafından gerçekleştirilen açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Menderes Kısık Sanayi Bölgesindeki bir iş yerinde kripto para madenciliği uygulandığının ihbar edilmesinin üzerine harekete geçti. 

İzmir de kripto para madenciliği operasyonu: 2 gözaltı!

Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde sürdürülen çalışmadan sonra ekipler, adrese baskın gerçekleştirdi. İş yerinde gerçekleştirilen aramada 22'şer kripto para üretim cihazı ile bilgisayar anakartı, 19 adet 4 GB RAM, 20 işlemci, 38 güç kaynağı, 320 ekran kartı, 28 adet 32 GB taşınabilir bellek, 24 soğutucu fabulundu. 

Adresteki A.B. ve M.B. gözaltına alındı. İş yerinde bulunan malzemelerin gümrük kaçağı ve piyasa değerinin 1 milyon 522 bin Türk Lirası olduğu açıklandı.

İzmir de kripto para madenciliği operasyonu: 2 gözaltı!

"Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Kanununa aykırılık" suçundan gözaltına alınan şüphelilerin jandarmadaki işlemleri devam ediyor. 

Bitcoin, kritik 50 bin dolar seviyesini geçti!

Kripto paralar değerleniyor!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön