27 / 04 / 2024

Çin'den kripto para madenciliğine yasak!

Çin'den kripto para madenciliğine yasak!

Çin'in kuzeyindeki Neberdi bölgesinde kripto para madenciliği ve ticaretini yasaklama için çalışmalar başladı. 



Kripto paralara yönelik sert kararlar alan Çin bu sefer de Neberdi bölgesine yasak getirmek için daha gerekli çalışmalar yapıyor. Neberdi bölgesinin siberalan komisyonu kripto para madenciliği ve ticaretini yasaklamak, engellemek için kamu kuruluşlarıyla ortak çalışma yapılacağı açıklandı. Hürriyet'te yer alan habere göre; komisyon, Hebei eyaletinin kamu kurumlarıyla işbirliği yapması hedefleniyor.

Çin den kripto para madenciliğine yasak!

Komisyondan yapılan açıklamada "Kripto para madenciliği devasa miktarda enerji tüketiyor. Bu Çin'in 'karbon nötr' bir ülke haline gelme hedefine aykırı" değerlendirmesinde bulunuldu. 

Ek olarak komisyon, kripto para madenciliği ve ticaretinin büyük finansal riskler taşıdığını da iddia edildi.

Çin Merkez Bankası'ndan kripto para açıklaması!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön