26 / 04 / 2024

Kazakistan, kripto para madencileri için vergiyi yükseltiyor!

Kazakistan, kripto para madencileri için vergiyi yükseltiyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Bitcoin üretiminde dünyada 2. sırada yer alan Kazakistan, gündemden düşmeyen kripto para madenciliğine yönelik vergiyi yükselteceklerini açıkladı.



Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Kazakistan'ın genişletilmiş toplantısında gerçekleştirdiği konuşmada, son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto paralarla ilgili bazı açıklamalar yaptı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Kasım Cömert Tokayev, gündemden düşmeyen kripto para üretiminin sosyoekonomik duruma etkisinin minimum düzeyde olduğunu belirterek, şunları dile getirdi: "Kitlesel istihdam oluşturmuyor. Aynı zamanda söz konusu sektör birkaç bölgenin elektrik tüketimi kadar enerji sarf ediyor. Mevcut kilovat başına uygulanan tarife çok düşük." 

Kazakistan, kripto para madencileri için vergiyi yükseltiyor!

Yaptığı açıklamada bunun için kripto madenciliğine vergiyi yükselteceklerini belirten ve hükümete gerekli görevleri yerine getirme talimatı veren Kasım Cömert Tokayev, konuyla ilgili olarak şunları dile getirdi:  "Devlet olarak 'beyaz' madenciliğe karşı değiliz. Sadece bu sektörde faaliyet göstermek isteyenlerin ruhsat sahibi olmaları, gelir beyan etmeleri ve vergi ödemeleri gerekiyor." 

Kripto para piyasası canlandı! Bitcoin son bir ayın zirvesine ulaştı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön