26 / 04 / 2024

ABD'den kripto para yasağı için ilk adım geldi!

ABD'den kripto para yasağı için ilk adım geldi!

ABD, son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto düzenlemesi için yeni yasa tasarısı hazırladı. Amerika söz konusu bu yasayla “kriptoyu kısıtlamadan mevcut yasalara dahil etmek” istiyor.



ShiftDelete'de yer alan habere göre, ABD’li iki senatör(Cumhuriyetçiler ve Demokratlar), Responsible Financial Innovation Act (Türkçesi Sorumlu Finansal İnovasyon Yasası veya kısaca RIFA) isimli yasa tasarısı için imzayı attı. Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para birimleri de dahil olmak üzere tüm dijital varlıkları kapsayan bu tasarıyla, “kriptoyu kısıtlamadan mevcut yasalara dahil etmek” istedikleri belirtildi.

ABD den kripto para yasağı için ilk adım geldi!

Konu ile ilgili aktarılan detaylara göre, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu’na (CFTC) gönderilen söz konusu yeni düzenleme, kripto para dünyasına netlik kazandırmayı hedefliyor. Tasarının ön plana çıkan ilk önergesi, birkaç istisna dışında dijital para birimlerini geleneksel menkul kıymet olarak tanımamak şeklinde oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön