28 / 03 / 2024

Kripto paralar değerleniyor!

Kripto paralar değerleniyor!

Uzun zamandır kripto para borsasını manipüle eden Elon Musk, yeni tavsiyeler verdi. Kripto para piyasalarında sınırlı bir düzeltme görüldü. Peki Bitcoin, Ethereum ve Altcoin’ler ne oldu? BTC, ETH ve XRP kaç dolar/TL oldu?



Uzun zamandır kripto para borsasını manipüle eden Elon Musk, konuyla ilgili yeni tweetler atarak tavsiyeler vermeye devam ediyor. Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; özellikle Dogecoin‘i ünlendiren ve analizleri boşa çıkaran milyarder, kripto paranın dalgalanmasına neden oldu. Dogecoin’de yaşanan sıçramadan hemen sonra dikkatleri Shiba Inu‘ya çeken Musk, şimdi yeni bir tweet attı ve bu kripto paraların yatırımcılarının heyecanlanmasına neden oldu. 

Kendini Dogefather ilan eden dünyanın en zengin insanlarından Musk, bir kullanıcının tweetini cevapladı. Bu da kripto para takipçilerinin tetikte olması gerektiğini ortaya çıkardı.

Kripto paralar değerleniyor!

Floki Inu‘yla ilgili paylaşımda bulunan Elon Musk, bugün bu kripto paraya ilişkin bir fotoğraf yayınlayacağını duyurdu. Bir kullanıcı önce Tesla'ya ilişkin tavsiyeler de bulundu, sonrasında Msuk'a 'Floki nerede?' sorusunu sordu. 

200 milyar dolar servete sahip Elon Musk ise önce Tesla'ya ilişkin önerileri olumlu yanıtladı. Sonraki cümlesinde ise ertesi gün Floki’nin fotoğrafını paylaşacağını dile getirdi. Bu olay sonrasında sıçrama yaşayan kripto, yüzde 40'a yakın değerlendi. 

 Kripto paralar değerleniyor!

KRİPTO PARA PİYASALARINDA SON DURUM

Kripto para piyasaları getiğimiz haftanın ortasından beri değerleniyor. Piyasaların son 7 günlük ortalama değer kazancı yüzde 10 seviyesinde oldu. Yatırımcıların yüzünü güldüren hafta sonunun ardından piyasalarda son 24 saatte ufak bir gerileme yaşandı. Coingecko'da yer alan bilgilere göre toplam piyasa değeri binde 4 geriledi ve 2.2 trilyon dolar olarak gerçekleşti. 

Bitcoin'deki değer kaybı ise binde 5 olarak kaydedildi. BTC'nin fiyatı 47 bin 874 dolara gerilerken; piyasa hakimiyeti ise yüzde 41'in üzerinde kaldı. Ethereum'daki değer kaybı BTC'den fazla oldu. ETH'nin fiyatı yüzde 1.6 azaldı ve 3 bin 371 dolara geriledi. 

 Kripto paralar değerleniyor!

Geçtiğimiz hafta 1 doların üzerine çıkmakta zorluk çeken XRP ise yüzde 1.5 geriledi. Ripple şu anda 1.03 dolar seviyelerinde seyrediyor.

Dogecoin de de XRP'ye benzer bir tepki kaydedildi. Haftasonu 21 centi geçen DOGE yüzde 1.6 düştü ve 21 centin üzerinde oldu.

 Kripto paralar değerleniyor!

MADENCİYE KÖTÜ HABER HASH GÜCÜ ARTTI

Blockchaincom'un verilerine göre Bitcoin hash oranı Ekim'in 177.5 EH/s'ye ulaştı. Haziran'da Çin'deki yasak sebebiyle 50'ye kadar düşen Bitcoin madenciliği, tekrar rekor seviyelere doğru yürüyor.

Bütün zamanların en yüksek seviyesi 2021 Nisan'da yaşandı. BTC kazma zorluğu 200 EH/s'ye kadar çıkmıştı.

Hash oranındaki artış Bitcoin kazmanın zorlaştığı anlamını taşıyor.

6 bin kişinin kripto parası çalındı!

Kripto para sektöründe sermaye şartı en az 100 milyon TL olmalı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön