23 / 04 / 2024

Kripto paralar değerlenecek mi? İşte Bitcoin beklentileri...

Kripto paralar değerlenecek mi? İşte Bitcoin beklentileri...

Kripto paraların kullanımında dünyada dördüncü, Avrupa’daysa ilk sıraya yerleşen Türkiye’de, kripto para piyasaları için getirilecek düzenlemelerle ilgili çalışmalar devam ediyor. Peki bu düzenlemeler belli oldu mu?Kripto paralar değerlenecek mi? İşte Bitcoin beklentileri...



Kripto paraların kullanımında dünyada dördüncü, Avrupa’daysa ilk sırada bulunan Türkiye’de, kripto para piyasalarında gerçekleştirilecek düzenlemelere ilişkin çalışmalar devam ediyor. Euronews'ten Dilek Gül'ün haberine göre; kripto para düzenlemesi merakla bekleniyor. Peki düzenlemeyle ilgili bu aşamada neler biliniyor, kripto paralar ne kadar güvenli ve fiyatlandırması konusunda uzmanlar ne düşünüyor? Uluslararası Piyasalar Uzmanı Şant Manukyan, kripto paralarla ilgili merak edilen bu soruları cevapladı...

Şimdiye kadar taslağa ilişkin basına yansıyan bilgilerde, izin almadan kripto varlık hizmet sağlayıcısı olarak faaliyette bulunduğu belirlenen gerçek ve tüzel kişilerin yetkilileri hakkında 3 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilmesi ile kripto varlık alım-satım ile transfer işlemlerini yetkisiz kuruluşlarda gerçekleştirenşere 20 bin TL'den az olmamak şartıyla ceza verilmesi gibi ayrıntılar ortaya çıktı. 

Kripto paralar değerlenecek mi? İşte Bitcoin beklentileri...

Ancak Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, yakın zamanda verdiği bir mülakatta basına yansıyan bu başlıkların doğruluğunu onaylamadı ve "Amaç yasaklayıcı değil, düzenleyici bir yasal düzenleme ortaya çıkarmak ve birikimlerini kripto varlıklarda değerlendirmeye çalışanların mağdur edilmesinin önüne geçmek" diye konuştu. 

Düzenlemeyle ilgili basında yer alan özellikle vergi oranları ve bilgilerin doğru olmadığına vurgu yapan Elitaş, henüz kripto varlıklara ilişkin ortaya çıkmış net bir taslak olmadığını, paydaşlarla görüşmelerin devam ettiğini belirtti. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön