26 / 04 / 2024

Kripto paralar değerlenecek mi? İşte Bitcoin beklentileri...

Kripto paralar değerlenecek mi? İşte Bitcoin beklentileri...

Kripto paraların kullanımında dünyada dördüncü, Avrupa’daysa ilk sıraya yerleşen Türkiye’de, kripto para piyasaları için getirilecek düzenlemelerle ilgili çalışmalar devam ediyor. Peki bu düzenlemeler belli oldu mu?Kripto paralar değerlenecek mi? İşte Bitcoin beklentileri...



"Sadece Elon Musk’un bir cümlesiyle yukarı gidebilen bir kripto varlık güvenilir değildir"

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından hazırlanan kripto varlık raporuna göre, kripto varlıkların asli değeri bulunmuyor ve değeri çok oynak. Yine denetim mekanizmasına tabi tutulmaması ve merkezi bir muhatabın olmaması da kripto para piyasasının güvenilirliğinin sorgulanmasına neden oluyor.

Kripto paralar değerlenecek mi? İşte Bitcoin beklentileri...

Uluslararası Piyasalar Uzmanı Şant Manukyan anahtarın kişide olması önemli dedi ve şöyle konuştu:

"Sadece Elon Musk’un bir cümlesiyle yukarı gidebilen bir kripto varlık benim gözümde güvenilir değildir. Ama Bitcoin, Ethereum gibi biraz daha piyasa değeri yüksek kripto varlıklar baktığımızda Amerika’daki Sermaye Piyasası Kurulu’nun bunlara yönelik yaklaşımız daha pozitif daha net diyebiliriz. Ve burada olan aktör sayısı daha fazla yani elinde tutanlar. O nedenle manipüle edilmesi diğer coinlere görece daha da zor. Ayrıca ne olursa olsun mutlaka özel anahtarın sizde olması gerekiyor. Eğer özel alan yoksa bir borsada tutuyorsanız zaten o coinin sahipliğinden bahsetmek çok doğru olmaz. Türkiye’de de gördük alıp kaçmalar, hacklenmeler vs… Bunlar son derecek mümkün. Ama güvenilir olmasından kasıt bir mevduat güvencesiyse tabiki o kadar güvenilir değil."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön