19 / 04 / 2024

Kripto paralar hareketlenecek mi?

Kripto paralar hareketlenecek mi?

Kripto paralarda son durum ne? Kripto paralar değerlenecek mi? Uzmanlar ne diyor? İşte tüm ayrıntılar...



Bayram dönüşü piyasalar, haftanın ilk yarısını oldukça dar bantta bitirdi. Borsa ve döviz cephesinde en sert fiyat hareketleri perşembe günü kaydedildi. Dünya Gazetesi'nden Ufuk Korcan'ın haberine göre; bu durumda ABD Merkez Bankası’nın (Fed) çarşamba akşamı gerçekleştirdiği faiz toplantısının ardından yaptığı açıklamalar etkili. 

Kripto paralar hareketlenecek mi?

Bitcoin'de spekülatif atak

Hafta geneli değerlendirildiğinde en sert fiyat hareketi kripto paralarda görüldü. Nisan ayı ortasında 65 bin dolar sınırına kadar ulaşarak rekor kıran Bitcoin, hem Elon Musk’ın açıklamaları hem de Çin’den gelen haberlerle değer kaybetmişti. Mayıs'ta satışların hız kazanmasıyla Bitcoin, 22 Haziran tarihinde 28 bin 805 dolara kadar düştü. Bitcoin’de meydana gelen bu değer kaybı genele yayılmış ve birçok altcoinde tam anlamıyla depremi getirmişti. Kripto para piyasalarının son dönemde kırılgan bir yapıda olmasının temelinde haber kaynaklı spekülasyonlara çok açık olması yer alıyor.

Kripto paralar hareketlenecek mi?

Amazon yalanladı ama...

Elon Musk’ın Tesla’nın Bitcoin’i ödeme türü şeklinde onaylamaya ‘büyük olasılıkla’ yeniden başlayacağını açıklaması kripto paraların üzerindeki ölü toprağının atılmasını sağladı. 

Daha sonra ABD’li e-ticaret devi Amazon’un Bitcoin’i senenin sonundan itibaren ödeme aracı şeklinde kabul edeceğine ilişkin haberler piyasada büyük hareketlenmeyi getirdi. 

Kripto paralar hareketlenecek mi?

BİTCOİN'DE 43.300 DOLAR SEVİYESİ KRİTİK

Bitcoin’i 40 bin doların üzerine taşıyan son hareketin temelinde ‘söylentilerin’ yer aldığını vurgulayan Bitcicom Araştırma Müdürü Mehmet Çoban, “Özellikle siyasi kanattan ve hükümetlerden son zamanlarda görmediğimiz kadar çok açıklamalar geliyor. İşin açıkçası bu açıklamalar ve haberler genelde olumsuz yönde. Yine de söylenti bazında olsa bile olumlu gelişmelere bile sert tepki veren bir Bitcoin / USD paritesi izliyoruz son dönemde” dedi. Çoban, yatırımcıların yavaş yavaş yeniden Bitcoin özelinde olumlu haberleri daha fazla fiyatlayacağı ve Bitcoin’e olan inancın bir miktar yükselteceğini dile getirerek; ‘Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi’nin tekrar 50’lere gelmesinin bunun rakamsal bir ifadesi olduğunu belirtiyor. Fakat Mehmet Çoban’a göre yükselişin devam etmesi için 43 bin 300 dolar seviyesindeki direncin hacimli olarak geçilmesi gerekli. Aksi halde satış baskısı sürebilir. Direnç seviyesi üzerinde kapanışlar yaşanırsa kademeli olarak 51 bin ve 59 bin dolar seviyeleri hedefe alınabilir.

Kripto paralar hareketlenecek mi?

Kripto paralar için belirsizlik dönemi

Kripto paralar son zamanlarda spekülatif haberlerle artasa da önümüzdeki süreçte özellikle ülkelerin atacağı adımlar fiyatlara yansıyacak. Çin, ABD ve Avrupa’daki düzenleyici kurumların kripto para birimleri konusunda gittikçe yükselecek şekilde sert kurallar getirmeyi değerlendirmelerinin yükselişi sınırlayabileceğine dikkat çekiliyor. İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Direktörü Şant Manukyan da sosyal medya hesabı aracılığıtyla yaptığı analizde, regülasyon çalışmalarının yalnızca Çin ile sınırlı olmadığına, küresel bazda ilerlediğine vurgu yapıyor. Manukyan’a göre, kripto paralar açısından bir belirsizlik sürecine gidiliyor. 

Kripto paralar hareketlenecek mi?

Altcoinlerde hareket başlar mı?

Bitcoin her ne kadar piyasadaki toplam işlem hacminin büyük bölümüne sahipse de altcoinlere yatırımda bulunanların sayısı da oldukça yüksek. Dolayısıyla bu kesim Bitcoin’in yükselişine ayak uyduramayan altcoinlerin ne zaman hareketleneceği konusunda meraklı. Son zmaanlarda kripto para piyasaları Bitcoin'in peşinden gidiyor. Öncesinde tam tersi hareketler yaşanırdı. Şimdi ise 'racon' kesen Bitcoin oldu. Uzmanların genel öngörüsü Bitcoin, yeniden eski dengesine kavuşana kadar altlarda yükseliş şimdilik güç. Bazı uzmanlara göre ise dengeye eylül ayı gibi ulaşabilir.

Kripto paralarla ilgilenenlerin sayısı 221 milyona ulaştı!

,Bitcoin 40 bin dolar psikolojik duvarını aştı!


Geri Dön