28 / 03 / 2024

Kripto paralar yeniden yükselecek mi?

Kripto paralar yeniden yükselecek mi?

Ekim ayı ortasından beri riskli varlıklar şeklinde isimlendirilen hem hisse senedi hem de kripto paralar olan ilgi artış göstermişti. Peki kripto paralarda son durum ne? Kripto paralar yeniden yükselişe geçecek mi?



Küresel piyasalarda yine hareketli bir hafta geride kaldı. Ekim ayı ortasından beri riskli varlıklar şeklinde isimlendirilen hem hisse senedi hem de kripto paralar olan ilgi artış göstermişti. Dünya Gazetesi'nden Ufuk Korcan'ın haberine göre; Çarşamba akşamı Çinli gayrimenkul devi Evergrande’nin iflas ettiği iddiaları özellikle kripto para piyasalarında sert satışların yapılmasına sebep oldu.

Kripto paralar yeniden yükselecek mi?

Piyasaların yakından izlediği bir diğer haber ise bu kez ABD tarafından verildi. ABD’de 31 senenin en yüksek enflasyon rakamlarının duyurulmadı, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) varlık alımlarındaki azaltıma hız kazandırabileceği ve faiz artırımlarını öne çekebileceği beklentilerini güçlendirdi. Peş peşe gelen iki haber bu hafta piyasaların ana gündem maddelerini de meydana getirdi.

Kripto paralar yeniden yükselecek mi?

Kriptoda sert hareket

Çarşamba günü 69 bin dolar ile tarihi zirvesini gören Bitcoin, Evergrande ve ABD enflasyonuyla 63 bin doların altına düştü. Çin’in Evergrande krizinin yayılmasını engellemek amacıyla adımlar atacağına ilişkin haberler ve şirketin ertelenmiş tahvil borçlarını ödemesi şoku kısa sürede atlattırdı. Yine Fed Başkanı Powell’ın ‘faiz artırımı için sabırlı olacağız’ açıklaması da tansiyonun düşmesini sağladı. Perşembe gününe gelindiğinde ise Bitcoin tekrar 65 bin doların üzerini gördü. Kripto paralarda Kasım-Aralık aylarıyla ilgili artış beklentisi yaşanan sarsıntıya karşın henüz bozulmadı. Bu nedenle kripto paralarda alınan pozisyonların bir süre daha korunabileceği hatta yeni pozisyonlar açılabileceği öngörülüyor.

Kripto paralar yeniden yükselecek mi?

Bitcoin'de kritik seviye neresi?

Bitcoin’de Evergrande iddialarıyla 62 bin 936 dolardaki destek noktasının çalışması olumlu. Bu seviyenin altına düşülmesi halinde ana destek bölgesi olan 60 bin -61 bin dolar bandına doğru bir geri çekilme riski bulunuyordu. Gelen tepki alımları paritenin tekrar 64 bin 320 doların üzerine çıkmasına neden oldu. Şimdi teknik anlamda bu seviye, yeniden destek noktası olmalı. Bu gerçekleşirse ilk etapta 67 bin dolarlı seviyelere doğru bir ivmelenmeye geçilebilir. Bu direncin üzerinde de 71 bin 400 dolarlı seviyelere odaklanılabilir. 

Olası geri çekilmeler durumlarında ise 64 bin 320 dolar seviyesinin altında 62 bin 936 ve 60 bin 218 dolar önemli destek noktaları olarak ön plana çıkıyor.

Bitcoin, altını geçecek!

Pandemide kripto para yatırımları arttı!

Kripto para devri kapanacak mı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön