20 / 04 / 2024

Pandemide kripto para yatırımları arttı!

Pandemide kripto para yatırımları arttı!

Koronavirüs salgınında Türkiye'de kripto para yatırımları arttı. Yatırımlarda Türkiye Avrupa'da birinci sırada yer alıyor. 



Dijitalleşme ile kripto paralar gündem olmaya devam ediyor. Karar'da yer alan habere göre;  dünya genelinde kripto para cüzdanı olanların sayısı 100 milyonu geçti. Türkiye ise kripto para yatırımında Avrupa’da birinci, dünyada dördüncü sırada yer aldı. Tarımdan ürün zincirine, esnaftan tapuya kadar birçok iş ve alanda hayatımıza giren kripto paralar ile işlem yaptıranların sayısı her geçen gün çoğalıyor. 

Yapılan son araştırmalara göre, Rusya ve Türk Cumhuriyetleri’nde de kripto paralara arz ve talebin yükseldiğini ortaya koyuyor. 

“PANDEMİ SÜRECİNDE TALEP 3’E KATLADI”

Uzun senelerdir kripto para sektöründe yer alan ve yurtdışında 8 ülkede faaliyet gösteren kripto para uzmanı ve Weecoins Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Özkan Cıbır, pandemi sürecinde kripto para kullanımının 3 kat arttığını dile getirdi. 

Pandemide kripto para yatırımları arttı!

Cıbır, “Başta Azerbaycan olmak üzere Rusya, Kazakistan, Kırgızistan, Gürcistan, Özbekistan’da faaliyet gösteriyoruz. Ankara’da da genel merkezimiz var. 8 ülkede yazılım odaklı ofislerimiz var. Ve gördük ki pandemi sürecinde dijital paraya arz, talep arttı. Bir nevi dijital döviz haline geldi. 42 ülkede yatırımcılarımızın olduğunu biliyoruz. Buradan şunu anladık ki, salgınla beraber artan global krizden dolayı insanlar kazanmak istiyor ve kazanmak istedikleri için de güvenmek istiyorlar. Avrupa’da en fazla cüzdan sayısına ve kripto varlıklara sahip olanlar Türkiye’de bulunuyor. Türkiye ise kripto para yatırımında Avrupa’da 1. sırada.” ifadelerini kullandı.

Cıbır, artık büyük şirketlerinde oyuna dahil olduğunu anımsattıç Cıbır, “Örneğin Elon Musk son 1,5 yıldan bu yana dijital paraya yatırım yapar oldu. Microsoft, Amazon, Facebook da aynı şekilde. Artık oyun değişti. Silikon vadisinin büyük yatırımcılar da var bu işin içinde.” dedi.

'FUTBOL TAKIMLARI İÇİN KURTULUŞ REÇETESİ'

Türkiye’de de birçok şirketin kendi coinini üretmeye başladığını dile getiren Cıbır, "Futbol takımları için aslında bir kurtuluş reçetesi olarak gözüküyor. Her kulübün paraya ihtiyacı var ve birçok kulüp borç batağının içerisinde. Dijital yatırım onlar içinde fırsata dönüştü. Talep etmelerindeki en büyük etkenlerden biri de bu. Kendi tokenlerini çıkarma fikrine sıcak bakıyorlar. Taraftarın takımı üzerinden yatırım yapması kulübe olan arz talebi de arttırıyor. Taraftarda, kazanmasam bile benim token kulübüme gidiyor mantığı oluşuyor. Eğer aldığım para değer kazanırsa hem kulübüm hem ben kazanmış olurum diyor. Bu kulüpler için müthiş bir olay.” dedi.

Pandemide kripto para yatırımları arttı!

“Bugün özellikle 2. ve 3. Lig kulüp takımlarının tokeni çıktığı takdirde, çeşitli borsalarda işlem görürse, bu takımda da marka imajı açısından itibar kazanıyor.

42 farklı ülkede yatırımcısı olan bir uzman olarak şunu söyleyebilirim. Örneğin biz, bir Blockchain zincirinin altında takımlara kendi tokenini ulaştırmayı sağlıyoruz.


Aynı zamanda onlara göre çok daha ekonomik şartlarda kulübün kazanacağı şartlarda yüzde 15’e yüzde 85 oranında imkan sağlamış oluyoruz. Böylelikle satış, reklam, çeşitli platform ve borsalarda listelenme işini yaparak kulübe rehberlik ediyoruz. Bunun sadece Türkiye’de değil yurt dışında da revaçta olduğunu söyleyebilirim.” dedi.

Cıbır sözlerine şöyle devam etti:

“Kulüpler kendi tokenleri ile dilerse yapılması planlanan transferlerin seçimini, sahanın genel düzenlemesi, yeni formaların seçimi gibi aşamalar için de oylama açabilmektedir. Kulüp yönetiminin belirlediği şartları yerine getiren taraftara, antrenmanlara izleyici olarak katılma, oyuncularla yemek etkinliğine katılma, imzalı forma gibi ekstra ödüller verilebilir.”

KRİPTO PARA YATIRIM İÇİN GÜVENİLİR Mİ?

Hamza Özkan Cıbır, dijital yatırıma yeni başlayanlara da tavsiye verdi.

Cıbır, “Kripto parayı alternatif döviz veya dijital döviz olarak düşünebilirsiniz. Biz burada yatırımcıya öneri de bulunurken, mağdur olmamaları gereken konulara dikkat etmelerini istiyoruz. Özellikle yeni başlayanlar için önerimiz öncelikle neyi, nereden aldıklarına dikkat etmeleri.

Pandemide kripto para yatırımları arttı!

Bugün insanlara afaki karlar ve kazançlar vaat ediliyor. Bu mümkün değil. Böyle bir durumda hiç arkalarına bakmadan kaçmaları lazım. Çok hızlı yükseliyorsa ve akla mantığa yatmayacak karlar verilmeye kalkılıyorsa bununla alakalı burada bir sıkıntı var demektir. Çok hızlı yükselen çok hızlı düşecektir.” şeklinde konuştu.

KRİPTO PARA İLE NASIL KAZANÇ SAĞLANIR?

Kripto para uzmanı ve Weecoins Yönetim Kurulu Başkanı Cıbır, dijital parayı alan kişinin kazanmak için kaybetmeyi de göz önüne alması gerektiğni dile getirdi. Cıbır, “Uzmanı olarak söylüyorum ki, kendim bu işe yeni başlıyor olsam, 100 Türk Liram varsa bunun 25 Türk Lirası ile işlem yaparım. Bu işi çok iyi bildiğim halde, ilk etapta paramızın üçte birini değerlendirmeliyiz. Çünkü bir anda düşebilir ve her şey tersine dönebilir. Kaybetmeyi göze aldıkları para kadarıyla girecekler ve sabırlı olacaklar. Yarın üçe katlayacak diye bir şey yok. Alacaksın belki yarısına kadar düşebilir ama aldığın coin mutlaka birkaç ay sonra geri çıkacaktır. Burada sabırlı olmak lazım.“ tavsiyesinde bulundu.

Kripto para devri kapanacak mı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön