28 / 03 / 2024

Kripto para yatırımcıları dikkat! İşte en büyük risk!

Kripto para yatırımcıları dikkat! İşte en büyük risk!

Kripto paralarda son durum ne? Kripto piyasasını neler bekliyor? Kripto para yatırımcıları nelere dikkat etmeli? İşte ayrıntılar...



Dünya Gazetesi köşe yazarı Şeref Oğuz bugünkü köşesinde kripto para piyasasını kaleme aldı. İşte Şeref Oğuz'un 'Kripto para sarmalı giderek büyüyor' başlıklı yazısı...

14 Nisan tarihinde 64 bin 800 doları görerek bütün zamanların en yüksek seviyesine çıkan Bitcoin, 22 Haziran tarihinde 28 bin 824 dolar seviyesine kadar düştü. Şimdi ise 45 bin dolar seviyesini test etti. Oldukça büyük spekülasyonların gerçekleştirildiği kripto varlıklar, yatırımcılarının hazır olda durmasına neden oluyor.

Kripto para yatırımcıları dikkat! İşte en büyük risk!

Bankalar başa çıkamayınca seçenek sunmaya başladı

JP Morgan bu yaza kadar müşterilerine Bitcoin fonu hizmeti sunmayı hedeflerken, Goldman Sachs yatırımcılarına Bitcoin türev enstrümanları sağladı. Spot kripto para piyasasında olmayan kurum; herhangi bir duyuruda bulunmadan ilgili türev enstrümanları yatırımcıların kullanımına açmıştı.

Citigroup ise müşterilere henüz kripto paraya ilişkin hizmetlerin sunulmadığını ancak finansman ve muhafazanın, düşünülenler arasında olduğunu açıkladı. Diğer taraftan Saxo Bank’ın dijital yatırım birimi Saxo Markets, Bitcoin, Ethereum ve Litecoin’i barındıran bir yatırım servisi kurmayı planlıyor. Görünen o ki yüksel ilgi sürecek...

Kripto para yatırımcıları dikkat! İşte en büyük risk!

Kripto parada batıkları getiren sebepler

1- Sürekli ekran başında olmak ve fiyat hareketlerinden faydalanamadığını düşünmek, aceleci ve hatalı işlemler gerçekleştirmek.

2- Sosyal medya yönlendirmeleriyle herkesin kazandığını düşünerek geç kalındığı varsayımıyla kaldıraçlı işlem gerçekleştirmek büyük kayıplara zemin olur.

3- Otonom ve robot emirlerle gerçekleştirilen işlemlerin hızına ulaşmaya çalışmak kayıplara neden olur.

4- Kripto paralarda pozisyon alanların risklerini hedge edebilecek farklı adımlar atabileceklerini göz ardında tutmak, sürekli kazanmaya odaklı olmak genel fotoğrafın görülmesini engeller. 

5- Yatırımcıyı koruma kurallarının bulunmadığının da unutulmaması gerekli.

Kripto para yatırımcıları dikkat! İşte en büyük risk!

İKİ SORU İKİ CEVAP

Kripto varlıklarda en büyük risk nedir?

Bu piyasalarda henüz düzenlemelerbulunmuyor, yüksek kaldıraçlı işlemler çöküşe neden olur. Piyasaların oynaklığı göz ardı edilmemeli. 

Kripto paraların ilerde seyri nasıl olacak?

Hayatı kolaylaştıran bir yatırım seçeneği şeklinde var olacaklar. Özetle, kriptoya takılıp kalmayın fakat kriptosuz da durmayın.

Kripto para piyasasında sert hareketlenme başladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön