19 / 04 / 2024

Bitcoin'i neler bekliyor? Kripto paraların devi değerlenecek mi?

Bitcoin'i neler bekliyor? Kripto paraların devi değerlenecek mi?

Kripto paralarda meydana gelen değer kaybı bütün dünyada paniğe neden oldu. Kısa vadede piyasanın amiral gemisi olan Bitcoin'in 29-40 bin seviyesinde kalacağı görüşünü savunuyor. Peki Bitcoin'i neler bekliyor? Kripto paraların devi değerlenecek mi?



Geçtiğimiz sene 70 bin dolar sınırına kadar çıkarak bütün zamanların rekoruna ulaşan Bitcoin bu sene yatırımcısını üzüyor. En son geçen haftalarda 30 bin dolara kadar geri çekilen kripto paraların amiral gemisi, bugünlerde 35-38 bin dolar seviyelerinde tutunmak için çalışıyor.

Uzmanlar, düşüşün bir süre daha sürebileceğini fakat bu değer kaybının orta ve uzun vadeli düşünenler için alım fırsatı yarattığı görüşünü savunuyor. Peki yaklaşık üç aydır neredeyse kesintisiz değer kaybına uğrayan Bitcoin’deki düşüşü tetikleyen unsur ne? İşte bugün herkes bu sorunun yanıtını arıyor. Daha da önemlisi düşüş daha da devam edecek mi, bu seviyeden yatırım yapılmalı mı, satmalı mı? İşte bu soruları yönelttiğimiz kripto uzmanları, geleceğe ilişkin umutlu olduklarına dikkat çekiyor. Fakat kısa vadede dar bir bantta dalgalanma yaşanacağını ileri süren analistlere göre orta ve uzun vadeli düşünenler içinse mevcut seviyeler alım fırsatı sunacak...

Bitcoin i neler bekliyor? Kripto paraların devi değerlenecek mi?

FED BELİRSİZLİĞİ SÜRÜYOR

Peki kripto paralar neden bu kadar sert değer kaybına uğradı? Bunun aslında tek cevabı bulunmuyor, fakat en önemli sebep olarak ABD Merkez Bankası'nın 2022'de kaç kez faiz yükselteceği ve faiz artırımlarının ne oranlarda olacağının belirsizliği belirtiliyor.

FED'le ilgili bu belirsizlik, son aylarda kripto paralar dahil olmak üzere bütün dünyada riskli yatırım araçlarının satışına, bu nedenle kan kaybı yarattı. Piyasalar şimdi Mart'ta gerçekleştirilecek olan FED toplantısından çıkacak neredeyse kesin gözüyle bakılan faiz artırımının ne oranda olacağına odaklanmış durumda. Bu beklenti de kripto paraların fiyatları üzerinde baskı yaratmaya devam ediyor. Bunun yanı sıra ABD Sermaye Piyasası Kurulu SEC'in bankalarla Şubat'ta gerçekleştireceği toplantısında spot Bitcoin saklama hizmet ve aracılığına izin verip vermeyeceği de bir diğer belirsizlik olarak dikkat çekiyor. Bu arada kripto piyasasını olumsuz etkileyen enerji krizinin de sürmesi, dünyayı etkisi altına alan jeopolitik gerginlikler de kripto paralara baskılıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön