26 / 04 / 2024

Kripto paraların değeri düşüyor mu?

Kripto paraların değeri düşüyor mu?

Son zamanlarda gündemden düşmeyen kripto para borsalarında neler oluyor? Kripto paraların değerleri düşüyor mu? Bitcoin ne kadar oldu? İşte kripto para borsalarına ilişkin merak edilenler...



Fed'in, daha hızlı ve daha erken faiz  yükselişlerine ilişkin sinyalleri vermesinin ve 2024'te yapılması öngörülen faiz artışının 2023'e alınacağıyla ilgili sinyalinin ardından ters repo oranı yüzde 0.05 oldu. 

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; yaşananlar sonrasında Fed'in ters repo aracılığıyla piyasadan aldığı fon 172 milyar dolar yükselerek 756 milyar dolar oldu. Ters repo, büyük ölçekli para piyasası fonlarından ve devlet desteği olan bankalardan nakit alımı aracılığıyla yapılıyor. Bu yapılanların getirdiği kazanç, Fed'in son toplantısına kadar yüzde sıfır seviyesinde oldu.

Kripto paraların değeri düşüyor mu?

Yaşananların yansımaları sonucunda, son 24 saat içinde 33,432.08 ve 36,059.48 dolar seviyelerinde olan Bitcoin, yüzde 4.09 gerileme ile 34,193.27 dolar seviyesine düşerken, birimin haftalık kaybı yüzde 12.61 oldu. Bitcoin'in toplam piyasa hacmi ise yaklaşık 641 milyar dolara düştü.

Kripto para piyasalarındaki ikinci büyük borsa olan Ethereum da, 2,049.96 ve 2,275.38 dolar seviyelerinde olduğu son 24 saatte yüzde 4.50 gerileme ile 2,102.40 dolar oldu. Birimin haftalık kaybı yüzde 15.30 olarak belirlenirken, piyasa hacmi de 245 milyar dolara düştü. 

Kripto para piyasalarının 3'üncü büyük birimi Tether ise, 1.00 dolar seviyelerinde seyrettiği son 24 saatte, yüzde 0.03 yükselişle 1.00 dolara ulaştı. Birimin haftalık kazancı yüzde 0.12 olarak belirtilirken ve piyasa hacmi de değişmedi ve 62 milyar dolar seviyesinde oldu. 

Kripto para piyasalarında yaşanan satış ağırlıklı işlemlerin yansımasıyla, kripto para piyasalarının en büyük 100 biriminden 88 birimin değerinde son 24 saatte gerileme gözlenirken, gerileyen sekiz birimin de ilk 10 birimin arasında olduğu belirtildi.

Kripto paraların değeri düşüyor mu?

Albcoin Araştırma Müdürü Helin Çelik, kripto paralarla ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar:

"McLaren NFT hizmeti için Tezos’la anlaştı. Formula 1’in başarılı takımı hayranlarına NFT deneyimi yaşatmaya hazırlanıyor. Tezos’u teknik iş ortağı olarak ilan eden McLaren, kendi platformlarını kuracaklarını ilan ettiler.

"ABD’de Ulusal Cumhuriyetçi Kongre Komitesi oy almak için yürüttüğü çalışmalar için kripto para kabul edecek. Kongre Başkanı Tom Emmer 'Bu yenilikçi teknoloji, Cumhuriyetçilerin ihtiyacı olan kaynakları almasına yardımcı olacak' dedi.

"Dijital yuan projesi fazlaca konuşulan Çin, müşterilerinin paralarını saklayabileceği ve kendi parmak izleriyle kullanabilecekleri akıllı kartları test etmeye başladı. Kartlar, aynı zamanda soğuk cüzdan görevi görebilecek.

"Enerji Borsası EPİAŞ, kullanıcılara sunduğu enerji kaynaklarının yenilebilir enerjiyle üretildiğini taahhüt eden bir sistem geliştirdi. Blockchain tabanına dayanan YEK-G’nin 21 Haziran’da görücüye çıkması bekleniyor.

"Glassnode verilerine göre, elinde 6 ay ve daha fazla süredir faaliyet gösteren yatırımcının faaliyet raporu Ekim sonundan bu yana ilk defa pozitif ilerliyor. Net pozisyonlar uzun vade yatırımcıların beklentilerini ifade ediyor. Bölgede alıcı olması beklentinin uzun vadede pozitif olduğunu gösteriyor."

Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken kripto para uyarısı!

Kripto paralar için yeni öneri!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön