25 / 04 / 2024

Kripto paralar için yeni öneri!

Kripto paralar için yeni öneri!

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yalçın Karatepe, kripto paralara yönelik öneride bulunarak borsadan uzak durulması gerektiğini dile getirdi. 



Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yalçın Karatepe, kripto paralara yönelik yatırımcılar uyarılarda bulundu. Sputniknews'te yer alan habere göre; Kartepe kripto paraların düzenlemeye ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Kartepe açıklamasında şunları söyledi:

“Nelere yatırım yapmalı ya da yapmamalıyız? Anlamadığınız hiçbir şeye girmeyin. Fiyat mekanizması nasıl çalışıyor bilmiyorsanız, bu işten uzak durun. Kolay para kazanma yöntemi yok. Yüklü paraya erişmek istiyoruz. Bu yanlış değil. ‘Kısa sürede nasıl elde ederiz’ diyorlar, riskli işlere kalkışıyorlar. Kısa yoldan para kazanmak imkânsız. Bir defalık olur ama sürdürülebilir olmaz. Ben finans hocası olarak bu kripto paralara hiç ilgi göstermedim. Anlamadığınız işlerden uzak durun. Elon Musk, ‘ben şu paraya giriyorum’ diyor katlanıyor ertesin gün. Bu, bir yatırım aracı mıdır? Fiyatı bu kadar oynak olan bir enstrümanın yatırım aracı olma ihtimali yok.”

Kripto paralar için yeni öneri!

Thodex mağdurları haklarını nasıl arayacak?

Kripto para borsasının düzeni olmadığını dile getiren Kartepe şu açıklamalarda bulundu: 

“İki matematikçi barda Dogecoin yaptı eğlenirken. Türkiye’de meşhur kişilerin adıyla coin yapıldı. Düzenlenmesi lazım. Gençlerin önü açılsın ama bir internet sitesi açıp insanlardan yüz milyonlarca dolar toplanması anlamında değil. Thodex’deki mağdur insanların haklarını hangi mekanizma üzerinde arayacağız? Yasal düzenleme de yok. Kripto para şu anda kuralsız bir şekilde faaliyet gösteriyor. Uzak duruyorum.”

Uzman isimlerden kritik Bitcoin açıklaması!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön