26 / 04 / 2024

Uzman isimlerden kritik Bitcoin açıklaması!

Uzman isimlerden kritik Bitcoin açıklaması!

Cornell Üniversitesi’nde profesör olan Eswar Prasad Bitcoin'in kusurlarına yönelik açıklama yaptı.



Cornell Üniversitesi’nden Ekonomi profesörü Eswar Prasad Bitcoin'in bazı kusurlara sahip olduğunu düşünüyor. Hürriyet'te yer alan habere göre; Prasad Bitcoin sanıldığı kadar anonim olmamakla beraber madencilik faaliyetleri nedeniyle çevreye zarar veriyor. Prasad ayrıca Bitcoin için "Para birimi olarak da iyi çalışmıyor" yorumunda bulundu. 

1.Madencilik çevre için zararlı

Bitcoin madenciliği yeni para üretimi yapmak ve ödeme güvenliğini arttırmak için enerji yoğun süreci anlamını taşıyor. Prasad, Bitcoin blok zinciri için üretilen elektrik madencilik faaliyetlerinin çevreye zarar verdiğini dile getirdi. 

Kripto madencileri, bir madeni para işleminin aktif olarak gerçekleşmesine yardımcı olan matematiksel denklemleri çözmek için uygun  bilgisayarları kullanır. Madencilere, çabalarına karşın için kripto para biriminde ödemeleriyle ödül verilir. 

Bununla beraber Cambridge Bitcoin Elektrik Tüketim Endeksi’ne göre; Bitcoin üretimi için çok fazla enerjiye ihtiyaç var. Öyle ki  Bitcoin üretmek için Finlandiya ve İsviçre gibi ülkelerin tükettiğinden daha fazla enerji kullanımı gerekiyor. Diğer yandan Prasad, Ethereum’un Bitcoin'e göre daha az enerji kullandığını bu nedenle Bitcoin'e alternatif olabileceğini dile getirdi.

2. Bilindiği kadar anonim değil

Bitcoin bilindiği kadar anonim olmadığını dile getiren Prasad, “Bitcoin’in ana fikri takma isim sağlamaktı. Ancak, bitcoini çok kullanırsanız ve özellikle herhangi bir gerçek mal ve hizmet almak için Bitcoin kullanırsanız, sonunda adresinizi veya fiziksel kimliğinizi dijital kimliğinize bağlamak mümkün hale gelir” dedi. Prasad'a göre; ilginç olan bunu düzeltmeye ve daha fazla anonimlik sunmak için faaliyet gösteren kripto paraların olması. Bunun örnekleri ise Monero ve Zcash

Uzman isimlerden kritik Bitcoin açıklaması!

3. Parama birimi olarak iyi çalışmıyor

Ekonomi uzmanı teoride,"Bitcoin’in anonim ve verimli bir değişim ortamı yaratması gerekiyordu, ancak Bu açıdan işe yaramadı” dedi. Prasad, bunun yerine mal ve hizmetlerde kullanmak için Bitcoin kullanmanın “yavaş ve zahmetli” olduğunu ve piyasanın oldukça hareketli olduğunu dile getirdi. 

Uzman isimlerden kritik Bitcoin açıklaması!

Prasad, "Bitcoin, geçen ay tek bir günde yüzde 30′luk düşüşüyle görüldüğü gibi, oynaklıkta geniş dalgalanmalara eğilimlidir. Böylece Bitcoin'le bir gün bir fincan kahve alabilir ve başka bir gün aynı Bitcoin ile kendinize cömert bir yemek ısmarlayabilirsiniz. Dolayısıyla bu, değişim aracı için iyi çalışmıyor anlamına gelir” dedi.

Prasad, Bitcoin’i bir ödeme yöntemi olarak kullanmak istedikleri için değil, değerin artacağını düşünenler için spekülatif bir varlık olduğunu dile getirdi. 

Kripto paralarda son durum ne?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön