28 / 03 / 2024

Kripto paralarla ilgilenenlerin sayısı 221 milyona ulaştı!

Kripto paralarla ilgilenenlerin sayısı 221 milyona ulaştı!

Kripto para alım satım hizmeti Cryptocom, 29 Temmuz tarihli piyasa araştırmasında kripto sektöründeki kullanıcı sayısına ilişkin verileri duyurdu. Buna göre kripto para ile ilgilenen sayısı 221 milyona ulaştı.



Kripto para alım satım hizmeti Cryptocom, 29 Temmuz tarihli piyasa araştırmasında kripto sektöründeki kullanıcı sayısına ilişkin verileri duyurdu. Finans Gündem'de yer alan habere göre; geliştirilmiş bir araştırma metodolojisinin kullanıldığı araştırmada, dünya genelinden en büyük 24 kripto platformunun verileri alındı.

Kripto paralarla ilgilenenlerin sayısı 221 milyona ulaştı!

Cointelegraph Türkiye ile paylaşılan araştırmaya göre dünyada kripto para kullanıcısı sayısı, 2021 Haziran'a kadar geçen dört ayda iki kat arttı ve 100 milyon civarından 221 milyona yükseldi. Küresel kripto kullanıcı sayısı, Mayıs 2020-Şubat 2021 arasında ise 65 milyondan 100 milyona ulaştı. 

2021 yılında kripto kullanıcısı sayısı. Kaynak: Crypto.com

Senenin ilk dört ayında kripto piyasasındaki büyümeye lider olan isim Bitcoin'di. PayPal'in kripto entegrasyonu, Visa ve Mastercard iş birlikleri ve MicroStrategy ve Tesla gibi şirketlerin BTC satın aldığını açıklamasıyla büyümesine destek olunan kripto para, Nisan ayından sonra bayrağı altcoin'lere verdi.

Kripto paralarla ilgilenenlerin sayısı 221 milyona ulaştı!

Çoğunlukla Ethereum blockchain'ini kullanan DeFi ve NFT sektörlerinin patlamasıyla beraber, Ethereum o tarihten itibaren daha hızlı bir büyüme sergiledi. Fiyatı 12 Mayıs tarihinde bütün zamanların en yüksek seviyesi olan 4.362 dolara yükselen Ether (ETH), kullanıcı sayısında da ciddi bir artış oldu. 

Nisan'da 16 milyon kullanıcısı bulunan Ether'in kullanıcı sayısı, iki ayda neredeyse yüzde 50 yükselerek, Haziran'da 23 milyona ulaştı. Bitcoin'in kullanıcı sayısı ise aynı dönemde 90 milyondan 114 milyona kadar çıktı. 

Araştırmaya göre, 2021 boyunca bütün kripto kullanıcıları arasında BTC sahiplerinin oranı düştü. Ocak'ta yüzde 67 olan oran, Haziran'da yüzde 51'e kadar düştü. Ether sahiplerinin oranında da hafif bir düşüş kaydedilirken, özellikle de DOGE ve SHIB gibi diğer kripto para yatırımcılarının oranı yükseldi ve aynı dönemde yüzde 20'den yüzde 38'e çıktı. 

Kripto paralarla ilgilenenlerin sayısı 221 milyona ulaştı!

Cryptocom Kurucu ve CEO'su Kris Marszalek, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"2021'in ilk yarısında hem platformumuz hem de sektör genelinde gördüğümüz büyüme, son derece cesaret verici. Kripto paraları herkesin cüzdanına sokma misyonunu izlerken, yoğun bir şekilde yatırım yapmaya devam edeceğiz."

Bitcoin 40 bin dolar psikolojik duvarını aştı!

Bitcoin 2050'de doların yerini alacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön