19 / 04 / 2024

Kripto paralar değerlenecek mi? İşte Bitcoin beklentileri...

Kripto paralar değerlenecek mi? İşte Bitcoin beklentileri...

Kripto paraların kullanımında dünyada dördüncü, Avrupa’daysa ilk sıraya yerleşen Türkiye’de, kripto para piyasaları için getirilecek düzenlemelerle ilgili çalışmalar devam ediyor. Peki bu düzenlemeler belli oldu mu?Kripto paralar değerlenecek mi? İşte Bitcoin beklentileri...



Bitcoin ve Ethereum neden düşüyor, bu düşüş ne kadar sürecek?

Merak edilen bir diğer başlık ise kripto para varlığının güvenilirliği ile beraber Bitcoin ve Ethereum’daki düşüşün ne kadar devam edeceği oldu. 

Uzmanlara göre Ukrayna-Rusya arasındaki gerilim, yükselen enerji fiyatları sebebiyle kripto para madencilik faaliyetlerinin yavaşlaması gibi bir çok etken bulunuyor. 

Uluslararası Piyasalar Uzmanı Şant Manukyan’ın bu etkenlere eklediği diğer unsurlar ise FED ile birlikte piyasada yeniden fiyatlamaya gidilmesi ve teknoloji hisselerinde satışın gelmesiyle insanların portföylerinin bir bölümünde zarara uğrayınca portföyün diğer taraflarını likide etmeye başlaması...

Kripto paralar değerlenecek mi? İşte Bitcoin beklentileri...

Peki bu düşüş ne kadar devam edecek? Manukyan, "Bu sorunun cevabı hisse senedi piyasasında dibi görüp görmediğimize bağlı" diye konuşuyor ve sözlerini şu şekilde tamamlıyor: 

"Bireysel yatırımcılar ve kurumsal alımlar açısından hem 2020-2021’de insanların eve kapatılması hem de enflasyon riskinin biraz daha ortaya çıkmasıyla Bitcoinin tabanı büyüdü. Dolasıyla daha önceki yıllarda olduğu gibi teknolojiye yakın ve spekülasyonu seven açık görüşlü insanların kendi aralarında alıp sattığı bir varlıktan çıkıp portföylerde kendisine yer bulan bir varlık haline geldi. Simdi son bir kaç aydır Bitcoinin piyasa ile olan yani hisse senetleri ile olan koalisyonu artmıştı. O nedenle FED ile beraber piyasada bir yeniden fiyatlamanın başlaması, teknoloji hisselerinde satışı gelmesiyle insanlar portföylerinin bir kısmında zarar edince portföyün diğer taraflarını likide etmeye başlar. Dolayısıyla Bitcoindeki satış burdan kaynaklanıyor. Şirketler de bireyseller de satıyor. Daha ne kadar devam eder ? Bu sorunun cevabı hisse senedi piyasasında dibi görüp görmediğimize bağlı. Yarın açıklanacak olan FED toplantısında biraz daha netlik olursa yani ne kadar faiz arttırılacak, yirmibeş baz puanlı adımlarla mı arttırılacak gibi başlıklar biraz daha netleşirse bir toparlanma olacağını düşünüyorum. Ama bu yıl Amerika’da regülasyonların da çıktığı bir yıl olacak gibi, o açıdan da bazı belirsizlikler var. Fakat genel olarak baktığımızda bu kriptonun kendisinden kaynaklanan satıştan ziyade genel piyasa satışı olarak öne çıkıyor. Ethereum’da da durum aynı. Kripto piyasası birbirinden çok ayrılacak kadar ince yatırımlar yapan insanların piyasası değil. Bitcoin satışıyorsa, Ethereum da satışıyor."

İslam Memiş altın yatırımcısını uyardı: Bunu yapanlar batacak!

1.500 akaryakıt istasyonu kapanabilir!

Gram altın 1.450 lira olacak iddiası! Yatırımcılar sürekli altın almak isteyecek!

Dolarda kritik gelişme! Büyük yıkım geliyor!

Memur ve emekliye büyük müjde! 1000 liradan fazla yatacak!

TOKİ'den İstanbul'a 1.229 yeni konut geliyor!

Bitcoin 6 ayın en düşük seviyesinde!

Emlakta 2022 nasıl geçecek?

Konut fiyatları ve kiralar yükseldi: Anlaşmazlıklar arttı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön