26 / 04 / 2024

Bitcoin 6 ayın en düşük seviyesinde!

Bitcoin 6 ayın en düşük seviyesinde!

Son zamanlarda sık sık gündemegelen kripto para birimi Bitcoin, Temmuz 2021'den bu yana kaydedilen en düşük seviyesinde...



Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para birimleri arasında yer alan  Bitcoin 6 ayın en düşük seviyesinde. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, gündemden düşmeyen kripto para birimi bitcoin Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimin yükselmesi ve ABD Merkez Bankasının (Fed) para politikasında daha hızlı sıkılaşmaya gideceği şeklindeki beklentileriyle yatırımcıların dünya çapında riskli varlıkların satışlarını yükseltmesiyle "Temmuz 2021'den bu yana kaydedilen en düşük seviye"ye geriledi.

Yaşanan gelişmelere göre, Bitcoin, son 24 saatte 32 bin dolar seviyelerine kadar düştü ve böylelikle 6 ayın en düşük seviyesini gördü.

Yine öne çıkan kripto para birimleri arasında yer alan Ethereum'un fiyatı da son 24 saat içerisinde yüzde 2'nin üzerinde düştü ve 2 bin 160 dolara kadar indi.

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan analistler, son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para piyasalarındaki satış baskısında Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilim ve Fed'in para politikasında daha hızlı sıkılaşmaya gideceği şeklindeki beklentilerin etkili olduğunu söyledi.

Bitcoin 6 ayın en düşük seviyesinde!

Yaşanan gelişmelere göre, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik olası bir askeri harekatında bölgede artan gerilime karşı NATO, Doğu Avrupa'daki müttefik ülkelere ilave olarak savaş uçağı ve gemileri gönderileceğini belirtildi.

Jeopolitik risklere ilişkin kaygıların artmasıyla birlikte piyasalardaki oynaklıkla beraber satışlar da yoğunlaşmış oldu.

Diğer bir taraftan merkez bankalarının para politikalarında daha hızlı sıkılaşmaya gideceği beklentileri, yatırımcı risk algısını da olumsuz olarak etkilemeyi sürdürdü.

Konuyla ilgili önemli açıklama yapan analistler, Fed'in çarşamba günü sona erecek senenin ilk toplantısından çıkacak olan faiz kararı ve bankanın karar metnindeki mesajların piyasaların odağında olduğunu kaydetti.

Kripto paralarda dalgalanma tam gaz! işte Bitcoin'deki gerilemenin nedeni..

Kripto paralarda 1 trilyon dolarlık deprem! Bitcoin de çakıldı...

Bitcoin neden düşüyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön