25 / 04 / 2024

Bitcoin neden düşüyor?

Bitcoin neden düşüyor?

Kripto para piyasasının devi Bitcoin, aşağı yönlü seyrini sürdürüyor. Peki Bitcoin neden düşüyor? Bitcoin'deki düşüş devam edecek mi? İşte kripto para piyalasında son durum...



Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Bitcoin, Aralık ayının başından beri en düşük seviyelerine geriledi. Açıklanan resmi rakamlara göre, Bitcoin’in yanında diğer kripto para birimlerinde de düşüşler görüldü. Bitcoin, dün Fed tutanaklarının yayınlanmasından sonra yüzde 7 değer kaybı ile 43 bin dolar seviyelerinin altına geriledi.  Peki Bitcoin neden düşüyor? Bitcoin'deki düşüşün nedeni ne? Kripto paralarda son durum ne oldu? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Bitcoin neden düşüyor?

Bitcoin'de yaşanan bu düşüş yatırımcıları tedirgin ederken, boğa sezonu endişesini de ortaya çıkardı. En büyük kripto para birimi olan Bitcoin, Aralık 2021'de yüzde 15'i aşkın değer kaybetti. Mayıs 2021'den sonraki en kötü seviyesine düşen Bitcoin, yüzde 7,2 altında işlem görüyor.

Peki kripto paralar neden düşüyor?

Mynet'in aktardığına göre; kripto para fiyatlarında son süreçlerde yaşanan dalgalanmalar, finansal piyasalardaki yükselen oynaklığın bir yansıması olarak görülüyor.

AHaber'in aktardığına göre; geçen Kasım'da ralli yapan Bitcoin'in yükselmesi için yüzde 42'nin aşılması gerekiyor. Bunun yanı sıra, ABD'li dev banka ABD'li dev banka olan Goldman Sachs, Bitcoin'in 2022'de 100 bin dolara ulaşacağına ilişkin bir rapor hazırladı. Goldman Sachs, 2021'deki performansta olması durumunda Bitcoin'in 100 bin dolara kadar çıkabileceğini belirtti. Aynı zamanda bu yükselişle Bitcoin'in, altının piyasa hakimiyetini de elinden alacağına dikkat çekildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön