20 / 04 / 2024

Bitcoin neden düşüyor?

Bitcoin neden düşüyor?

Kripto para piyasasının devi Bitcoin, aşağı yönlü seyrini sürdürüyor. Peki Bitcoin neden düşüyor? Bitcoin'deki düşüş devam edecek mi? İşte kripto para piyalasında son durum...



Kripto para madenciliği araştırılacak

ABD Enerji ve Ticaret Komitesi’nin, kripto madenciliğinin çevresel etkisine ilişkin bir gözetim oturumu gerçekleştireceği belirtildi. The Block isimli kripto para haberlerini yayınlayan bir yayındaki bilgilere göre ABD Kongresi, kripto madenciliğinin, özellikle Bitcoin ağı üzerindeki çevresel etkisini analiz etmek için bir oturum hazırlığına başladı. Toplantının Ocak ayının bitiminde yapılması öngörülüyor.

Ekim'de de 70'ten fazla çevre koruma grubu, hem Temsilciler Meclisi’ne hem de Senato'ya kripto para madencilik operasyonlarının araştırılmasına ilişkin birçok mektup yolladı.

Bitcoin neden düşüyor?

Bitcoin'de ayı sezonu mu, boğa sezonu mu geliyor?

Mynet'in aktardığına göre; başarılı analizler ile dikkat çeken Fairlead Strategies LLC Kurucu Ortağı Katie Stockton, tarafından yapılan analizde uzun vadeli trendler için izlenen göstergelerin hepsinin Bitcoin için artışa işaret ettiğine vurgu yaparak uzun süreçte yükseliş trendinin kendisini korumasının beklendiğini dile getirdi. Gerçekleşen artışın yukarı yönlü sert kırılmaların 90 bin dolara ulaşabilecek seviyelerdeki sıçramalara neden olabileceğini aktaran Stockton, kısa vadede bir düzeltme hareketinin de gerçekleşebileceğini vurguladı.

Bitcoin neden düşüyor?

Kazakistan olayları Bitcoin'i etkiledi mi?

Sözcü'nün aktardığına göre, Kazakistan’da son dönemlerdeki sokak gösterilerinin de sık sık gündeme gelen kripto yatırımcılarını derinden etkilediği düşünülüyor. Yapılan bazı hesaplamalara göre Kazakistan, Bitcoin madenciliğinde yüzde 18,1 payla dünyada ABD'den sonra 2. sırada bulunuyor.

Yaşanan gelişmelere göre, Kazakistan’da geçtiğimiz hafta başlayan sokak gösterileri şiddetlenerek sürmüş ve yapılan gösteriler sonrasında hükümet istifa etmiş ve olağanüstü hal ilan edilmişti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön