19 / 04 / 2024

Kripto neden düşüyor? Bitcoin ve kripto paralarında düşüşün nedeni nedir?

Kripto neden düşüyor? Bitcoin ve kripto paralarında düşüşün nedeni nedir?

Bitcoin ve kripto paralarında yaşanan düşüşler yatırımcıları endişelendirmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde büyük bir çöküş yaşayan LUNA'nın kripto piyasasının düşmesine neden oldu. Peki Kripto neden düşüyor? Bitcoin ve kripto paralarında düşüşün nedeni nedir?



Kripto paralara olan ilgi ekonomik sorunlar nedeniyle bir çıkış yolu olarak bakıldı. Bazı yatırımcılar bitcoin ve altın gibi bir değer deposu olarak fiat para birimlerine alternatifler aramaya yöneltti. Bitcoin genellikle altına bir alternatif olarak tanımlansa da, tarihsel fiyat hareketi, hisse senetleriyle daha yakından ilişkili olduğunu gösteriyor.

Yatırımcılar, hisse senetleri, tahviller ve değerli metaller gibi geleneksel varlık sınıflarıyla ilişkisiz getirilere maruz kalmanın yanı sıra artan enflasyona karşı korunma amacıyla kripto para birimi sektörüne akın etti.

Bitcoin ağının altında yatan değer, hisse senetlerini değerlemek için yaygın olarak kullanılan metrikler olan nakit akışları veya temettüler tarafından belirlenmez. Bunun yerine, bitcoin fiyatı yalnızca alıcıları ve satıcıları tarafından yönlendirilen arz ve talep dinamikleri tarafından belirlenir.

Altın standardını terk ettiğinden beri dünyanın birçok fiat para birimine benzer şekilde, doğası gereği değerli olan hiçbir şey bitcoin ağını desteklemez. Altının piyasa çalkantıları arasında güvenilir bir güvenli liman olarak hareket etmesinin bir nedeni, binlerce yıllık bir geçmişe sahip olmasıdır.

Kripto neden düşüyor? Bitcoin ve kripto paralarında düşüşün nedeni nedir?

BİTCOİN’DE SON DURUM NE?

Kripto Para birimleri son bir haftadır ecel terleri döküyordu. Önce FED’in faiz artırımı ve bilanço daraltmaya başlayacağını açıklaması sonra da Terra UST’nin 1 dolar sabitliğini kaybetmesiyle başlayan büyük krizin sonuna yaklaşıldığı gözlemleniyor. Terra LUNA krizi sonrası piyasadan 350 milyar dolara yakın para çıkışı olurken, spekülatif hareketlerle oynaklık yüksek seviyeye yükseldi.Piyasalara yön veren Bitcoin bugün itibarıyla yeniden yükselişe geçti. Lider kripto para birimi 69 bin dolar olan tarihi zirvesinden yüzde 56 geride seyretse de şu sıralar yüzde 15 oranında primle 30 bin 528 dolar seviyesinde işlem görüyor. Bitcoin gün içinde en düşük 24 bin 500 dolar, en yüksek de 30 bin 980 dolar seviyesini gördü.

COİNLER YÜKSELECEK Mİ?

Terra LUNA krizi sonrası piyasadan 350 milyar dolara yakın para çıkışı olurken, spekülatif hareketlerle oynaklık yüksek seviyeye yükseldi. Yaşanan mağduriyetin boyutunu anlatmak için örneklendirecek olursak; 4 Mayıs tarihinde cüzdanında 1 milyon dolarlık LUNA Coin bulunduran bir yatırımcının artık hesabında yalnızca 3 dolar civarında bir para bulunuyor. Kripto para birimleri aldıkları ağır yaraları Terra UST’nin ortadan kalkmasıyla sarmaya çalışıyor.

Bitcoin'in yanında Ethereum, Binance Coin, Cardano, Chiliz ve Ripple başta olmak üzere hemen hemen bütün kripto paralarda hem düşüş hem yükseliş yönünde aşırı oynaklık gözlemleniyor. Analistler LUNA Coin'in yanında Bitcoin ve diğer kripto paralar için yukarı aşağı sert dalgalanmalar konusunda yatırımcıyı uyarırken, özellikle kredili ve kaldıraçlı işlemler yapılmaması gerektiğinin altını çizdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön