27 / 04 / 2024

kripto para neden düşüyor

kripto para neden düşüyor

Bitcoin ve kripto paralarında yaşanan düşüşler yatırımcıları endişelendirmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde büyük bir çöküş yaşayan LUNA'nın kripto piyasasının düşmesine neden oldu. Peki Kripto neden düşüyor? Bitcoin ve kripto paralarında düşüşün nedeni nedir?

Kripto para yatırımcıları dikkat! Kripto paralar neden yükseliyor?

Her gün giderek artan takipçi sayısı ile kripto para piyasası gündemden düşmüyor. Peki kripto paralar neden yükseliyor?

Türk kripto para yatırımcıları hangi para birimine, neden yatırım yapıyor? 

Türk kripto para yatırımcılarının en çok tercih ettikleri kripto para birimleri ise sırasıyla Bitcoin, Ethereum ve Bloktopia olduğu belirtildi. İşte detaylar...

Bill Gates'ten şok eden kripto para açıklaması! Piyasada dalgalanma yaşanabilir!

Microsoft kurucu ortağı Bill Gates, neden herhangi bir kripto para yatırımı yapmadığını sonunda açıkladı! Bill Gates'in bu açıklaması kripto para piyasasında bir dalgalanmaya neden olabilir...

Kripto para bağımlılık mı? Gençler neden kaybetmesine rağmen yatırıma devam ediyor?

Kripto para piyasaları yaşanan dalgalanmalar ile sarsılırken, Z kuşağı olarak adlandırılan gençlerin en çok takip ettiği yatırım aracı kripto paralar ve NFT’ler oldu. Öte yandan birçok genç piyasada kaybetmesine rağmen kendini kripto paranın cazibesinden alamıyor.

Kripto para piyasasında neler oluyor? Kasım’da zirveyi giren gören Bitcoin Mayıs’ta neden çakıldı

Kripto para piyasaları yeni haftaya büyük kayıplarla girdi. BTC Bitcoin 33 bin dolara kadar düştü.

Kripto para birimi girişimlerinde dolandırıcılık tehdidi arttı!

Kaspersky uzmanları, gelişmiş kalıcı tehdit (APT) merkezi BlueNoroff'un dünya çapındaki küçük ve orta ölçekli şirketlere ilişkin büyük kripto para birimi kayıplarına neden olan saldırılarını ortaya çıkardı.

Kripto para piyasaları 2022'de toparlanacak mı?

Bitcoin’de son durum ne? Kripto piyasası 2022’de toparlayabilir mi? İşte kripto para piyasasıyla ilgili beklentiler...

Miami ve New York arasında kripto para yarışı!

Kasım'da bir sonraki maaşını Bitcoin üzerinden alacağını duyuran Miami Belediye Başkanı Francis Suarez, kente yeni kripto para birimi MiamiCoin üzerinden para toplayarak bu konuda lider olmak istiyor.

Hatay'da kripto para operasyonu: 2 gözaltı!

Hatay'da son zamanlarda sık sık gündeme gelen 23 kripto para üretim cihazı ele geçirildi. Olayla ilgili olarak toplamda 2 kişi gözaltına alındı.

Kripto para saldırıları büyüyecek!

2022 finansal tehdit tahminlerini açıklayan araştırmacılar hedefli kripto para birimi saldırılarının büyüyeceğini belirtti. 

İran milli kripto para çıkarıyor!

İran Merkez Bankası, ülkeye ait kripto para çıkarmak için çalışmalara başladıklarını açıkladı.

WhatsApp kripto para transfer özelliğini ABD'de hizmete açtı!

WhatsApp, kripto para transfer özelliğini ABD'de sınırlı sayıda kullanıcısının hizmetine sundu.

IMF'den küresel kripto para düzenlemesiyle ilgili uyarı!

Uluslararası Para Fonu (IMF), küresel kripto para düzenlemesinin kapsamlı ve koordineli olması gerektiğine, koordineli olmayan düzenleyici tedbirlerin istikrarı bozucu sermaye akışlarını kolaylaştırabileceğine dikkat çekti.

kripto para neden düşüyor Haberi

kripto para neden düşüyor

Kripto paralara olan ilgi ekonomik sorunlar nedeniyle bir çıkış yolu olarak bakıldı. Bazı yatırımcılar bitcoin ve altın gibi bir değer deposu olarak fiat para birimlerine alternatifler aramaya yöneltti. Bitcoin genellikle altına bir alternatif olarak tanımlansa da, tarihsel fiyat hareketi, hisse senetleriyle daha yakından ilişkili olduğunu gösteriyor.

Yatırımcılar, hisse senetleri, tahviller ve değerli metaller gibi geleneksel varlık sınıflarıyla ilişkisiz getirilere maruz kalmanın yanı sıra artan enflasyona karşı korunma amacıyla kripto para birimi sektörüne akın etti.

Bitcoin ağının altında yatan değer, hisse senetlerini değerlemek için yaygın olarak kullanılan metrikler olan nakit akışları veya temettüler tarafından belirlenmez. Bunun yerine, bitcoin fiyatı yalnızca alıcıları ve satıcıları tarafından yönlendirilen arz ve talep dinamikleri tarafından belirlenir.

Altın standardını terk ettiğinden beri dünyanın birçok fiat para birimine benzer şekilde,...