25 / 04 / 2024

Kripto para borsasında satışlar hızlandı!

Kripto para borsasında satışlar hızlandı!

Lider kripto para birimi Bitcoin'in hızlı düşüş yaşaması diğer kripto paraları da olumsuz etkiledi.  Kripto para piyasalarında sert satışlar yaşanmaya başladı.



Kripto paralarda Düşüş dalgası yaşanıyor. Hürriyet'ten Burak Taşçı'nın haberine göre; dar banda sıkışan ve tarihi zirvesinden yaklaşık olarak yüzde 30 geride kalan Bitcoin 51 bin dolardan 48 bin dolara kadar sert düşüş yaşadı. Yüzde 5'e yakın gerçekleşen düşüşte en büyük pay İran'dan gelen haberler oldu.

BITCOIN MADENCİLİĞİNİ BİR SÜRELİĞİNE YASAKLADI

İran, kış aylarında yükselen genel enerji tüketimi sebebiyle Bitcoin faaliyetlerini bir süreliğine durdurduğunu açıkladı. İranlı yetkililer geçen ay kaydedilen rekor enerji tüketimini azaltmak için bu kararı aldıklarını açıkladı.

Geçtiğimiz yaz aylarında da enerji tüketiminin artması sebebiyle Bitcoin madenciliği faaliyetlerine İran'da ara verilmişti.

Kripto para borsasında satışlar hızlandı!

EL SALVADOR ETKİSİ DE VAR

El Salvador'da Bitcoin işlemleri Bitcoin'in ulusal para birimi ilan edilmesinden bu yana yüzde 89 oranında düşüş gösterdi. Bu durum El Salvador'un Bitcoin'i resmi para yapmasının başarısızlıkla sonuçlandığını ortaya koydu. Uzmanlar, halkın Bitcoin'i terk edip daha fazla kullanımı olan diğer Kripto Para birimlerine geçebileceğini öne sürdü.

BITCOIN'DE DENGE BULUNAMIYOR

Kripto para birimi Bitcoin, Kasım ayında gördüğü 69 bin dolarlık tarihi zirvesi sonrasında toparlanma eğilimine giremedi. Tarihi yüksek seviyesinden uzakta olan kripto para birimi dar bantta işlem görmeye devam ediyor. Saat 08:07 itibarıyla Bitcoin yüzde 5'e yakın kayıpla 49 bin Dolar seviyesinde işlem görüyor. Bitcoin gün içinde en düşük 48 bin 738 dolar, en yüksek 51 bin 297 dolar seviyesine ulaştı.

ETHEREUM DA TOPARLANAMIYOR

Bitcoin'den sonra en çok tercih edilen kripto para birimi Ethereum da 4 bin doların altına düştü. Kasım ayında 5 bin dolara yaklaşan Ethereum yılbaşında 770 dolar seviyelerinde işlem görüyordu. Sene başına göre yüzde 400 civarında primli seyreden Ethereum saat 08:07 itibariyle yüzde 5'e yakın kayıpla 3917 dolardan alıcı buluyor.

 Kripto para borsasında satışlar hızlandı!

İŞTE GÜNÜN EN ÇOK YÜKSELENLERİ

Lider kripto para birimleri güç kaybederken piyasaya yeni girmiş ve spekülatif fiyat hareketleri yapan kripto para birimleri de bulunuyor.

FARM yüzde 64 oranında yükselişle 159.3 dolar, HARD yüzde 23 oranında yükselişle 0.94 dolar, ICX yüzde 20 oranında yükselişle 1.8 dolar, SUSHI yüzde 17 oranında primle 9.1 dolar civarında işlem görüyor.

Bitcoin 2021'de yüzde 140 değer kazandı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön