25 / 04 / 2024

Bitcoin neden düşüyor?

Bitcoin neden düşüyor?

Kripto paraların en büyük birimi Bitcoin sert düşüş yaşıyor. Peki Bitcoin neden düşüş yaşıyor? İşte detaylar...



Çin’in yerel finansal kurumları ve ödeme sistemlerinin kripto para hizmet vermesine yasak koymasının ardından Ethereum ve Bitcoin’de değer kaybı yaşatmıştı. Hürriyet'te yer alan habere göre; benzer bir durum daha ABD'de imzalanan yasa tasarısı sonrasında meydana geldi. ABD Başkanı Joe Biden, kripto para vergi raporlama zorunluluğunun dahil edildiği altyapı yatırım paketini imzaladı. Yasa kripto para işlemi yapanlar için sorumluluk getireceğinden başta Ethereum ve Bitcoin olmak üzere alt coinlerde de değer kayıpları meydana geldi.

Bitcoin neden düşüyor?

Bitcoin güne 63 bin 850 dolar seviyesinden başladı. Gün içerisinde en düşük 58 bin 610 dolar, en yüksek 64 bin 15 dolar seviyesinde görüldü. Saat 09:51 itibarıyla Bitcoin 59 bin 514 dolar civarında işlem görüyor. Ethereum ise yüzde 1'e yakın kayıpla 4165 dolar seviyesinde yer alıyor. Ethereum gün içinde en düşük 4072 dolar, en yüksek de 4298 dolar civarında gördü.

Bitcoin 75 bin doları geçecek mi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön