25 / 04 / 2024

Bitcoin 75 bin doları geçecek mi?

Bitcoin 75 bin doları geçecek mi?

Kripto para biriminin en büyük oyuncusu Bitcoin gerilemeye başladı. Global fon yöneticileri Bitcoin'in 75 bin doları geçeceğini düşünüyor.



ABD Başkanı Joe Biden'ın kripto paralarda vergi raporlama zorunluluğu ile ilgili sunduğu altyapı yatırım paketini imzalaması sonrasında piyasalarda hareketlilik başladı. Hürriyet'te yer alan habere göre; Bitcoin tarihi yüksek seviyelerinden 58 bin dolara kadar düşerken Ethereum da 4 bin Dolar sınırına kadar geriledi. Genel olarak Kripto Para piyasalarında düşüş yaşanmaya başladı. Bitcoin güne 63 bin 850 dolar civarında başladı. Gün içinde en düşük 58 bin 610 dolar, en yüksek 64 bin 15 dolar seviyesine ulaştı. Saat 09:51 itibarıyla Bitcoin 59 bin 514 dolar seviyesinden işlem görmeye devam ediyor. Ethereum ise yüzde 1'e yakın kayıpla 4165 dolar seviyesinde yer alıyor. Ethereum gün içinde en düşük 4072 dolar, en yüksek de 4298 dolar seviyesine ulaştı.

Shiba Inu yüzde 2'nin üzerinde azalmayla 0.00004742 dolar, Dogecoin ise yüzde 0.50 oranında düşüşle 0.23 dolar seviyesinde alıcı buluyor.

FON YÖNETİCİLERİNİN HEDEFİ 75 BİN DOLARIN ÜSTÜ

Bank of America tarafından yapılan global fon yöneticileri anketine göre katılanların dörtte biri Bitcoin'in fiyatının gelecek 12 ayda 75 bin doları geçmesi öngörülüyor. Fon yöneticilerinin yüzde 25'i Bitcoin fiyatının gelecek 12 ayda 75 bin doları geçeceği düşünülürken fiyatın 50-75 bin dolar aralığında kalacağını düşünenlerin oranı ise yüzde 20 oldu. Yüzde 19 ise fiyatın 25-50 bin dolar aralığına gerileyebileceğini tahmin etti.

Bitcoin 75 bin doları geçecek mi?

BITCOIN'I BALON OLARAK GÖRENLERİN SAYISI DÜŞTÜ

Bitcoin'i balon olarak gören fon yöneticilerinin oranı Mayıs ayında yüzde 75'ten yüzde 59'a düştü.

KATILIMCILAR BITCOIN'DEN UMUTLU

Ankete katılanların yüzde 12'si 2022 senesinde Bitcoin'i en iyi performans gösteren varlık olacağı tahmin edilirken Altın ve petrolün iyi performans göstereceğine inananların oranı yüzde 10'da oldu.

Bitcoin 75 bin doları geçecek mi?

GELİŞMEKTE OLAN PİYASALARA GÜVEN VAR

2022 senesinde gelişen hisse senetlerinin en iyi performansı göstereceğine inananların oranı yüzde 34 oldu. S&P 500'den ümitli olanların oranı ise yüzde 30 olarak kaydedildi.

UBS'İN BAŞKANI KRİPTO PARALARA ISINAMADI

UBS Group Başkanı Axel Weber, kripto paralar hususunda "kuşkucu" olduğunu dile getirdi. Bloomberg Yeni Ekonomi Forumu'nda konuşan Weber, "Ödemeleri bankalardan ve nakitten işlemin her iki tarafının da bilinmediği anonim bir araca kaydırma fikri hayatta kalamaz" dedi. Weber, işlemlerin kimliksiz olarak gerçekleşmesinin devamı halinde regülatörlerin kripto paraların "gerçekten büyük" hale gelmesine olanak sağlayacağını söyledi.

Bitcoin'in en büyük gizemi çözülüyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön