19 / 04 / 2024

Bitcoin neden düşüyor?

Bitcoin neden düşüyor?

Kripto para piyasasının devi Bitcoin, aşağı yönlü seyrini sürdürüyor. Peki Bitcoin neden düşüyor? Bitcoin'deki düşüş devam edecek mi? İşte kripto para piyalasında son durum...



 

Devletlerin kripto para engelleri düşüşü etkiliyor mu?

Birçok devlet kripto paralarla ilgili önlemler almaya başladı. Çin'in kripto paralarla ilgili olan sert tutumu, İran'ın kripto para madenciliğini enerji gereksinimi sebebiyle bir süreliğine yasak getirmesi ve AB ülkeleri tarafından yapılan regülasyon çalışmaları kripto para birimlerine olan güvenin zedelenmesine neden oldu.

Kripto paralardaki düşüşü, küresel enflasyon sebebiyle merkez bankalarının faizleri yükseltmesi de etkiledi.

Tüm bu olaylar sonucunda kripto paralara olan ilginin azaldığı ve değer kayıplarının yaşandığı belirtiliyor.

Bitcoin neden düşüyor?

FED DEPREMİ

Sözcü'nün aktardığına göre; dün, ABD Merkez Bankası (Fed) tarafından Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) 14-15 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilen son toplantısıyla ilgili tutanaklarını paylaştı.

Fed yetkilileri geçtiğimiz ay düzenlenen toplantıda oldukça sıkı olan istihdam piyasası ve yüksek enflasyon sebebiyle ekonomiyi yavaşlatmak amacıyla merkez bankasının faizleri öngörülenden daha erken artırmak durumunda kalabileceğine ve bilançosundaki varlıkları azaltabileceğine dikkat çekti.

Bitcoin neden düşüyor?

Tutanaklardan sonra 10 senelik ABD Hazine tahvili faizi yüzde 1,71'e tırmanarak Nisan'dan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Tahvil faiz oranları 2022'ye girerken yüzde 1,5 civarında seyrediyordu. Ayrıca doların diğer para birimlerine karşı değerini ölçen dolar endeksi de arttı.

Faiz yükseltimi dolardaki yükselişi tetiklediği gibi piyasalardaki risk iştahınının da azalmasına neden oldu. Risk iştahının azalması sebebiyle borsalar düşüş sergilerken bu durumun en çok etkilediklerinden biri de piyasadaki en riskli yatırım araçları olan kripto para birimleri oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön