16 / 04 / 2025

Ev alırken dolandırılmayın!

Ev alırken dolandırılmayın!

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu yaptığı paylaşımda ev alırken, dolandırılmamak için nelere dikkat edilmesi gerektiğini açıkladı.


Emlak dolandırıcılığı, yeni bir gayrimenkul satın almayı ya da satmayı planlayan kişileri hedef alan yaygın bir suç olarak biliniyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre dolandırıcılar, genel olarak düşük fiyatlar ya da sahte belgeler, fotoğraflar kullanarak kurbanları cezbetmeye çalışıyor. 

Konut, arsa, arazi gibi gayrimenkuller kimi zaman mülk sahibinin haberi olmadan da el değiştirebiliyor. Verilen bilgilere göre sahte kimlik, sahte benzer kişi, sahte vekâletname gibi belgeler kullanılarak mal sahibinden habersiz bir şekilde devir işlemleri yapılabiliyor. 

Resmi sosyal medya hesabı üzerinden mülk sahibi ve kiracı hakları ile ilgili paylaşım yapan Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu bu kez de yeni bir konut almak isteyenler için bir paylaşım yaptı.

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı https://x.com/eyupogluisikgor üzerinden yaptığı paylaşımda  ev alırken, dolandırılmamak için nelere dikkat edilmesi gerektiğini açıkladı.





Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu'nun konu ile ilgili olarak yaptığı paylaşım şu şekilde:

DAİRE SATIN ALIRKEN DOLANDIRILMAYIN!

Daire satışlarında çeşitli dolandırıcılıklara rastlamaktayız.

Bunlardan biri de satıcının aynı daireyi hem bir alıcıya satmış gibi parasını alması hem de tapuyu devretmeden daireyi bankaya teminat göstererek kredi çekmesidir.

Peki bu durumda ne yapmalısınız?

Sözleşme, yazışmalar, ödeme dekontları gibi satıcının dolandırıcılık kastına delil olabilecek belgelerle derhal savcılığa suç duyurusunda bulunun.

Satıcının hileli bir şekilde mal kaçırmasını engellemek için ihtiyati tedbir kararı almak için mahkemeye başvurun.

İcra süreçleri başlatın ve muvazaalı işlemler varsa bunların iptali için gerekli davalar açın

Resmi olmayan şekilde bir sözleşme yaparak tapu daha size devredilmeden bedeli ödediyseniz bu risklere dikkat etmelisiniz.


Geri Dön