17 / 04 / 2024

6 bin kişinin kripto parası çalındı!

6 bin kişinin kripto parası çalındı!

Kripto para borsası Coinbase, bilgisayar korsanlarının 6 bin kişinin kripto parasının çalındığını açıkladı. 



Kripto para borsası Coinbase, bilgisayar korsanlarının en az 6 bin müşteriden kripto para çalındığını duyurdu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; olayın fark edilmesiyle SMS ile hesap kurtarma protokollerinin güncellendiği, hesapların kontrolünün yeniden kazanılması ve kaybedilen fonların geri ödemesi için müşterilerle beraber çalışıldığı belirtildi. 

Kaliforniya Başsavcısı Rob Bonta, Coinbase'in saldırıdan etkilenen müşterilere gönderdiği bildirim metnini yayınladı. Söz konusu bildirimde, siber saldırının Mart ile 20 Mayıs arasında yapılan bilgisayar korsanlarının hesaplara erişmek ve Coinbase ile ilişkili olmayan kripto cüzdanlarına para aktarmak için şirketin SMS ile doğrulama güvenlik sürecindeki bir açıktan faydalandığı belirtildi. 

6 bin kişinin kripto parası çalındı!

Coinbase hesabına erişilmesi için üçüncü tarafların müşterilerin hesabıyla ilgili e-posta adresi, şifre ve telefon numarasını bilmesi ve kişisel e-postalarına girmesi gerektiği ifade edilen bildirimde, bu bilgilere nasıl erişildiğinin henüz saptanmadığı bu tür eylemlerde genellikle oltalama yönteminden yararlandığı belirtildi.

En az 6 bin Coinbase müşterisinin hesaplarından para çekildi

Olayın fark edilmesiyle SMS ile hesap kurtarma protokollerinin güncellendiği, hesapların kontrolünün yeniden kazanılması ve kaybedilen fonların geri ödemesi için müşterilerle beraber çalışıldığı belirtildi.

Kripto paralara kurumsal yatırımcı ilgisi!

IMF'den kripto para uyarısı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön