27 / 04 / 2024

Kripto paralara kurumsal yatırımcı ilgisi!

Kripto paralara kurumsal yatırımcı ilgisi!

Bitexen CEO'su Yahya Tuğyan Erdem kripto paralarla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Erdem Para Dergisi için kaleme aldığı yazıda, kripto paralara kurumsal yatırımcıların da ilgi duyduğunu belirtti.



Bitexen CEO'su Yahya Tuğyan Erdem kripto paralarla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bitexen CEO'su Yahya Tuğyan Erdem'in Para Dergisi'ndeki yazısı şu şekilde;

Merkeziyetsiz finans, blokzincir, Bitcoin, Avusturya ekonomisi gibi kavramları her bir hafta irdeleyeceğimiz bir yazı serisine başlıyoruz. Burada gelişen ve girdiği sektörleri değiştiren blokzinciri farklı yönleriyle değerlendiriyor olacağız... Kripto para ekosisteminin en büyük özelliklerinden biri geleneksel finansın hantal ve  pahalı yapısını ortadan kaldırarak daha bağımsız ve dağıtık bir sistem kurmaktır. Bitcoin, bu amaçla ortaya çıkarılmış ve bugün tüm dünyayı etkisi altına alan bir ekosistemin oluşmasını sağlamıştır. 2 trilyon doların üzerinde toplam piyasa değerine sahip olan kripto para ekosistemi, geleneksel finans yapısını da kısa sürede etkilemeye başladı. 2020 yılının ikinci yarısından itibaren başlayan merkeziyetsiz finans furyası, günümüzde kripto para ekosisteminin en değerli alanlarından biri haline gelmiştir. Decentralized Finance (DeFi) ifadesinden dilimize merkeziyetsiz finans olarak geçiş yapan bu yapı, geleneksel finans sektörü üzerinden yapılabilecek birçok işlemi kripto para ekosistemi üzerinde çok daha hızlı, herhangi bir üçüncü tarafa ihtiyaç duymaksızın ve daha masrafsız bir şekilde yapmaya imkan sağlıyor. Sahip olduğunuz kripto para üzerinden pasif getiri sağlama, borç alma ve borç verme gibi yapıların yer aldığı merkeziyetsiz finans üzerinde kilitli toplam tutar ise 90 milyar doların üstündedir. Yalnızca bir sene önce bu tutarın yaklaşık 8 milyar dolar olduğunu düşünürsek merkeziyetsiz finans alanındaki gelişimin boyutlarını daha iyi görebiliriz.

Kripto paralara kurumsal yatırımcı ilgisi!

Günümüzde kripto para adaptasyonunun her zamankinden çok daha hızlı gerçekleştiğini ve yalnızca bireysel yatırımcıların değil kurumsal yatırımcıların da artık kripto para ekosistemine ilgi duyduğunu biliyoruz. Özellikle ABD'deki kurumsal şirketler bir Bitcoin fonu aracılığıyla sektöre yatırım yapmayı arzuluyor. Bu sebeple birçok finans kurumu Bitcoin ETF'i (yatırım fonu) kurmak için Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na başvurularını gerçekleştirmiş durumda. Kurumsal tarafın dışında Bitcoin'i resmi para birimi olarak kabul eden ilk ülke de El Salvador oldu. Artık El Salvador'da Amerikan dolarının yanında Bitcoin de resmi ödeme aracı olarak kullanılmakta. Ülkenin her noktasına Bitcoin ATM'lerinin yerleştirilmesi için çalışmalar da hızla devam ediyor. Tüm bu gelişmelerin yanında gelecekte daha fazla bireyin, kurumsal şirketin ve ülkenin sektöre dahil olma arzusunu paylaşacağını düşünürsek, kripto para ekosistemi için kat edilecek çok uzun bir yol olduğunu söyleyebiliriz.

Kripto para sektöründe sermaye şartı en az 100 milyon TL olmalı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön