23 / 04 / 2024

Kripto para 2021

Kripto para 2021

Bitexen CEO'su Yahya Tuğyan Erdem, kripro para piyasaları ve NFT'ler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erdem, Para Dergisi için kaleme aldığı yazıda 2021'deki NFT piyasasını ve 2017'deki ICO patlamasını anlattı. 

Bitcoin 2021'de yüzde 140 değer kazandı!

Son günlerde düşüşe geçen kripto para birimleri yıl bazında değer kazandı. Bu sene içerisinde Bitcoin yüzde 140, Ethereum yüzde 450 değerlendi. 

Kripto paralara kurumsal yatırımcı ilgisi!

Bitexen CEO'su Yahya Tuğyan Erdem kripto paralarla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Erdem Para Dergisi için kaleme aldığı yazıda, kripto paralara kurumsal yatırımcıların da ilgi duyduğunu belirtti.

Kripto pazarında neler oluyor: Uzmanlar arasında fikir ayrılığı!

Türkiye’deki Thodex krizi devam ederken, ABD Başkanı Joe Biden’ın sermaye kazançlarıyla ilgili vergi planı, kripto paralarda sert satışlar yarattı. Peki kripto pazarında neler oluyor? Uzmanlar ne diyor? İşte detaylar...

Kripto paralar ne durumda? Kripto para piyasasında düşüş mü yaşanıyor?

Kripto para düşüş yaşamaktan kurtulamıyor. Kasım 2021 tarihinden beri düşüş yaşamaktan kurtulamıyor. Umutlar tükeniyor.

ABD'de kripto para dolandırıcılığı kurbanlarının kaybı 1 buçuk yılda 1 milyar doları geçti!

ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), 2021 yılının başından itibaren toplamda 46 binden fazla kişinin dolandırıcılık sebebiyle 1 milyar doların üzerinde kripto para kaybettiğini belirtti.

Kripto para aklama 2021 yılında yüzde 30 arttı!

Blockchain analiz firması Chainalysis'in son raporuna göre, 2020 yılından beri siber suçluların akladığı kara kripto para miktarı yüzde 30 arttı ve 8,6 milyar dolara yükseldi.

Kripto para dolandırıcılığı 14 milyar dolarla rekor kırdı!

Son bir senedir yatırımcıların ilk tercihi olan kripto para borsası vurgun haberleri nedeniyle de dünya gündeminde ilk sıralarda yer alıyor. 2021 yılında  kripto para borsasında vurgunlar yüzde 81 oranında arttı.

Donald Trump'tan kripto para açıklaması!

ABD'nin eski Başkanı Donald Trump kripto para piyasasını çok tehlikeli bulduğunu açıkladı. 

Kripto para dolandırıcılıkları soğuk cüzdana talebi artırdı!

Coinoxs kurucularından Can Azizoğlu, kripto para varlıklarının sıcak cüzdanlarda tutulmasının, güvenliğin kripto para piyasalarına bırakılması anlamını taşıdığını belirtti.

BAE kripto para merkezi olmak için görüşmelere başladı!

Kripto para piyasasının merkezi olmak isteyen  Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Asyalı şirketler ile görüşmelere başladı.

Kripto para borsalarının kaptanı ABD mi?

Bitexen CEO'su Yahya Tuğyan Erdem, ABD ve kripto para regülasyonlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Erdem, Para Dergisi için kaleme aldığı yazıda ABD'nin kripto paralara ilişkin düzenlemelerini anlattı. 

Kripto para piyasaları 2022'de toparlanacak mı?

Bitcoin’de son durum ne? Kripto piyasası 2022’de toparlayabilir mi? İşte kripto para piyasasıyla ilgili beklentiler...

Miami ve New York arasında kripto para yarışı!

Kasım'da bir sonraki maaşını Bitcoin üzerinden alacağını duyuran Miami Belediye Başkanı Francis Suarez, kente yeni kripto para birimi MiamiCoin üzerinden para toplayarak bu konuda lider olmak istiyor.

Hatay'da kripto para operasyonu: 2 gözaltı!

Hatay'da son zamanlarda sık sık gündeme gelen 23 kripto para üretim cihazı ele geçirildi. Olayla ilgili olarak toplamda 2 kişi gözaltına alındı.

Kripto para saldırıları büyüyecek!

2022 finansal tehdit tahminlerini açıklayan araştırmacılar hedefli kripto para birimi saldırılarının büyüyeceğini belirtti. 

İran milli kripto para çıkarıyor!

İran Merkez Bankası, ülkeye ait kripto para çıkarmak için çalışmalara başladıklarını açıkladı.

Kripto para 2021 Haberi

Kripto para 2021

Bitexen CEO'su Yahya Tuğyan Erdem, kripro para piyasaları ve NFT'ler ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bitexen CEO'su Yahya Tuğyan Erdem'in Para Dergisi'ndeki '2017 ICO patlaması ve mevcut NFT piyasası' başlıklı yazısı şu şekilde;

ICO kavramı geleneksel finans piyasalarında oldukça bilinen ve sıklıkla gerçekleştirilen IPO kavraminin kripto para ekosistemindeki karşılığına benzemektedir. ICO (Initial Coin Offering) dilimize Coin'in İlk Arzı ya da ihracı olarak geçmiştir. IPO (Initial Public Offering) ise ilk halka arz anlamına gelmektedir. Geleneksel piyasalarda sirketlerin fon toplamak aracılığıyla halka arz olduğu ve hisse senetlerinin satışını gerçekleştirdiği bu yöntem, 2017 yılında ICO ismiyle kripto para ekosisteminde oldukça popülerdi.

İki süreç arasında benzerlikler olmasına rağmen ICO ve IPO'yu ayıran birçok keskin farklılık da bulunmaktadır. IPO'lar birçok aracıya, bankaya ve çeşitli...