28 / 03 / 2024

ABD'de kripto para dolandırıcılığı kurbanlarının kaybı 1 buçuk yılda 1 milyar doları geçti!

ABD'de kripto para dolandırıcılığı kurbanlarının kaybı 1 buçuk yılda 1 milyar doları geçti!

ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), 2021 yılının başından itibaren toplamda 46 binden fazla kişinin dolandırıcılık sebebiyle 1 milyar doların üzerinde kripto para kaybettiğini belirtti.



ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), yaptığı açıklamada 2021 yılının Ocak ayından itibaren, Mart ayına kadar olan süreçte, tüketicilerin kripto para birimlerini içeren dolandırıcılıklar sebebiyle 1 milyar doların üzerinde kayıp yaşadığı belirtildi.

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto paranın birçok dolandırıcı için hızla en çok tercih edilen ödeme biçimi haline geldiği bildirilen açıklamada, söz konusu dönemde 46 binden fazla kişinin de dolandırıldığı belirtildi.

ABD de kripto para dolandırıcılığı kurbanlarının kaybı 1 buçuk yılda 1 milyar doları geçti!

ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) tarafından yapılan açıklamada, kripto para kayıplarının çoğunun sahte kripto para yatırım fırsatlarıyla ilgili olduğu bildirilerek, sahte yatırım vaadiyle yapılan dolandırıcılıklardan sağlanan tutarın 2021 yılınını Ocak ayından bu yana toplam 575 milyon dolar olduğu belirtildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön