27 / 04 / 2024

ABD'de kripto para dolandırıcılığı kurbanlarının kaybı 1 buçuk yılda 1 milyar doları geçti!

ABD'de kripto para dolandırıcılığı kurbanlarının kaybı 1 buçuk yılda 1 milyar doları geçti!

ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), 2021 yılının başından itibaren toplamda 46 binden fazla kişinin dolandırıcılık sebebiyle 1 milyar doların üzerinde kripto para kaybettiğini belirtti.



Konu ile ilgili en çok kullanılan dolandırıcılık yöntemleri arasında insanların haklarında soruşturma açılabileceği öne sürülerek, paralarını kripto para birimine dönüştürmelerini sağlamak olduğu belirtilen açıklamada, insanları aşk ilişkisi aracılığıyla kripto para yatırımı yapmaya ikna etmenin de bir diğer yöntem olduğu belirtildi.

ABD de kripto para dolandırıcılığı kurbanlarının kaybı 1 buçuk yılda 1 milyar doları geçti!

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para birimiyle ilgili dolandırıcılıkların genel olarak sosyal medyada başladığı, 2021 yılından bu yana kripto para birimiyle ilgili dolandırıcılık bildiren tüketicilerin yaklaşık olarak yarısının bu dolandırıcılığın bir sosyal medya platformunda bir reklam, gönderi ya da mesajla başladığını bildirdiği belirtildi.

ABD Federal Ticaret Komisyonu'nun açıklamasında, 20-49 yaş arasındaki kişilerin son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para dolandırıcılığı yaşama ihtimalinin daha büyük yaş gruplarına kıyasla 3 kat fazla olduğu, fakat daha büyük yaş gruplarının kripto para dolandırıcılıklarında daha fazla para kaybettiği bildirildi.

Altcoinlerde ralli fırsatı! Kripto para yatırımcıları dikkat!

Kripto paralarla ilgili kritik açıklama: Yeni çıkanları piyango bileti olarak görün!

Bitcoin'de son dakika! Bitcoin yükselecek mi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön