16 / 04 / 2024

Kripto para dolandırıcıların yeni oyunu deşifre oldu!

Kripto para dolandırıcıların yeni oyunu deşifre oldu!

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen kripto para dolandırıcıları piyasadaki vatandaşları dolandırmak amacıyla bin bir türlü oyuna başvuruyor.



Türkiye'nin, son zamanlarda kripto paralara olan talepteki artış ile birlikte, Avrupa'da 1. dünyada en çok kripto para alım satımı yapılan 3. ülke konumunda olduğu iddia ediliyor. Sabah'ta yer alan habere göre,  durumlar bu şekilde olunca kripto para dolandırıcıları piyasadaki vatandaşları dolandırmak amacıyla binbir türlü oyuna başvuruyor.

BU YALANLA ÜYE TOPLAMAYA ÇALIŞIYORLAR

Bazı kripto para alım satımı yapan şirketlerin vatandaşları telefonla arayarak, Merkez Bankası'nın kripto paraları, resmi şekilde para birimi olarak gördüğünü ve ülkemizin artık bu paraları tanıdığı yalanını söyleyerek üye sayısını yükseltmeye çalıştığı iddia edildi.

Kripto para dolandırıcıların yeni oyunu deşifre oldu!

İŞİN GERÇEĞİ MERKEZ BANKASI'NIN YÖNETMELİĞİNDE AÇIKÇA YAZIYOR

Resmi Gazete'deki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yönetmeliğine göre kripto varlıklar ödemelerde doğrudan ve dolaylı şekilde kullanılamayacak. Kripto varlıkların ödemelerde doğrudan ya da dolaylı biçimde kullanılmasına yönelik hizmet sunulamayacak.

Kripto para dolandırıcıların yeni oyunu deşifre oldu!

KRİPTO VARLIK YÖNETMELİK İLE TANIMLANDI

Merkez Bankası'nın Resmi Gazete'te yayımlanan kripto paralarla ilgili yönetmeliğinde kripto varlık şöyle tanımlandı:

"Dağıtık defter teknolojisi veya benzer bir teknoloji kullanılarak sanal olarak oluşturulup dijital ağlar üzerinden dağıtımı yapılan, ancak itibari para, kaydi para, elektronik para, ödeme aracı, menkul kıymet veya diğer sermaye piyasası aracı olarak nitelendirilmeyen gayri maddi varlıkları ifade eder."


MERKEZ BANKASI: KRİPTO PARALAR GAYRİ MADDİ VARLIK

Merkez Bankası, bu yönetmelikte açık bir şekilde kripto paraları itibari para, kaydi para, elektronik para, ödeme aracı, menkul kıymet veya diğer sermaye piyasası aracı olarak nitelendirilmeyen gayri maddi varlık şeklinde tanımlıyor.

 

Özgür Demirtaş'tan kripto para uyarısı: Vagona binenlerin canı çok yanacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön