26 / 04 / 2024

İstanbul'da kripto para dolandırıcılığı: 10 milyon TL'lik vurgun!

İstanbul'da kripto para dolandırıcılığı: 10 milyon TL'lik vurgun!

Kripto para piyasalarında yaşananlar gündemden düşmezken, dolandırıcılık olayları da her geçen gün artıyor. İstanbul’da aralarında bir polis memurunun da yer aldığı toplamda 8 kişinin “paranızı kripto para borsasında değerlendirip kâr payı vereceğiz” vaadiyle vatandaşları dolandırdığı ileri sürüldü.



Kripto para piyasalarında yaşananlar gündemden düşmezken, dolandırıcılık olayları da her geçen gün artıyor. Cumhuriyet Gazetesi'nden Zeynep Zeytun'un haberine göre; İstanbul’da aralarında bir polis memurunun da yer aldığı toplamda 8 kişinin “paranızı kripto para borsasında değerlendirip kâr payı vereceğiz” vaadiyle vatandaşları dolandırdığı ileri sürüldü. Dolandırıcılık çetesine 1 milyon 68 bin Türk Lirası tutarında para kaptırdıklarını, paralarını istediklerinde ise tehditlerle karşılaştıklarına ve şiddete maruz kaldıklarına dikkat çeken üç kardeş, 8 şüpheliden şikayetçi oldu. Şüphelilerin bu şekilde en az 160 vatandaştan 10 milyon Türk Lirası'nı aşkın para topladığı ileri sürülüyor.

İstanbul da kripto para dolandırıcılığı: 10 milyon TL lik vurgun!

İstanbul'un Kartal ilçesinde işyerleri olan Pınar, Murat ve Selim Ataş kardeşler; avukatları Bülent Aybirdi aracılığıyla İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Kişiler dilekçelerinde, şebekenin dolandırıcılık şekillerine ilişkin ayrıntılı bilgi verdi. 

Komiser Turgut Y., Ali Y., Nebi Y., Murat S., Mehmet S., Ertuğrul G., Ali C. A., ve İsmail A’nın şüpheli sıfatıyla bulunduğu suç duyurusunda, kişilerle çeşitli bahanelerle irtibata geçen şüphelilerin kripto para borsası işlemlerinde uzman olduklarını ve risksiz ciddi kazanımlar elde ettiklerini söyledikleri ifade edildi. Dilekçede, şüphelilerin kişileri bazı polis memurlarıyla tanıştırdıklarını, büyük inşaat projeleri ve lüks araç alım satım işleri hayata geçirdiklerini ifade ederek güvenini kazandıkları mağdurlara “ana para garantili, her ay yüzde 10 kâr payı” vaadinde bulundu ve yatırım teklif etti. Teklifi onaylayan ve 35 bin Türk Lirası yatırım gerçekleştiren Selim A’ya 1'inci ayın sonunda 3 bin 500 Türk Lirası kâr payı ödemesi yapıldı. İlk kâr payını alan Pınar, Murat ve Selim Ataş kardeşler, şüphelilerin ısrarlı davranışlarının ardından yatırımı yükseltti ve sisteme toplamda 1 milyon 68 bin Türk Lirası tutarında yatırım yaptı. 5 ayın bitiminde taahhüt edilen oranda kar payı ödemelerini alamadıklarını dile getiren üç kardeş, yatırdıkları paranın iadesini talep etti.

İstanbul da kripto para dolandırıcılığı: 10 milyon TL lik vurgun!

Dilekçede, komiserin problem oluşturan yatırımcıları tehdit ettiğine ve korkuttuğuna dikkat çekilirken, Pınar Ataş’ın da Murat S. tarafından birçok kez darpla karşılaştığı ve boğazına makas dayayarak ölümle tehdit ettiği iddia edildi.

İstanbul da kripto para dolandırıcılığı: 10 milyon TL lik vurgun!

Sekiz şüpheliyle ilgili olarak “nitelikli dolandırıcılık” suçlamasıyla kamu davası açılmasının talep edildiği dilekçeye, şiddete uğrayan Pınar A’ya ait görüntüler, mağdurlar ve şüpheliler arasında yaşanan telefon konuşmalarına ait kayıtlar ve banka dekontları ilave edildi. 

Bitcoin için şaşırtan tahmin!

Kripto para piyasalarını neler bekliyor?

Kripto para yüzünden zarar eden ünlü isimler!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön