26 / 04 / 2024

Bitcoin için şaşırtan tahmin!

Bitcoin için şaşırtan tahmin!

Toparlanmaya başlayan Bitcoin 40 bin dolar seviyelerine geldi. Bitcoin'deki yükselişi değerlendiren uzmanları yükselişin devam edeceği görüşünde.



Kripto para birimlerin atası olan Bitcoin'de yükseliş devam ediyor. Hürriyet'ten Şenay Zeren'in haberine göre; iş insanı Elon Musk'ın  Bitcoin madencilerinin kullandıkları enerjinin yüzde 50'sini yenilenebilir kaynaklardan kullanmaları halinde araç satışlarında Bitcoin'in kabul edildiğinin söylemesinin ardından piyasada toparlanma başladı. 

Son olarak Bitcoin 40 bin doları geçerken Gün içerisinde en yüksek 40 bin 794 dolar, en düşük ise en düşük ise 39 bin 569 doları gördü.

İkinci büyük para birimi olan Ethereum ise gün içerisinde en yüksek 2 bin 639 dolara en düşük olarak da 2 bin 541 doları gördü. Ethereum fiyatları saat 13.48 itibariyle yüzde 1,69 oranında değer kazandı. 

Kripto para borsasında yer alan büyük 100 para biriminden sadece üçü değer kaybederken, ilk 10 sırada bulunan birim değer kaybı yaşamadı. Tüm kripto para piyasalarında toplam hacim 1.0 trilyon 741 milyar dolar ile 1.5 trilyon doları geçti. 

Bitcoin için şaşırtan tahmin!

Elon Musk ayı piyasasını bitirebilir mi? 

Yusuf Topçu – Marbaş Menkul Araştırma Müdürü:

"Yaklaşık 2 ay kadar önce 64 bin 500 doların üzerinde zirve yapan Bitcoin’de yaşanan sert düşüş 30 bin dolar seviyesinde dip yapmış gibi gözüküyor. Özellikle son dönemde yaşanan bu fiyat hareketlerinin başrolü ise Tesla ve SpaceX kurucu ve yöneticisi Elon Musk.

Geçtiğimiz günlerde Bitcoin madencilerinin enerji kaynağı olarak kullandığı fosil yakıt miktarının çok yüksek oranlarda artmaya başlaması üzerine yaptığı yorum Bitcoin fiyatını aşağıya çekmişti. 2021 yılının başında Musk’ın şirketi Tesla 1,5 milyar dolar değerinde Bitcoin almış ve gelecekte Bitcoin ile ödeme alacağını duyurmuştu.

 Bitcoin için şaşırtan tahmin!

Musk, daha sonra fosil yakıt tüketimi sebebiyle Tesla’nın Bitcoin’i ödeme aracı olarak kabul etmesini askıya aldığını duyurmuştu. Son olarak ise, dün yaptığı açıklamada Bitcoin madencilerinin, kullandığı enerjinin yüzde 50’inin temiz ve yenilenebilir kaynaklardan geldiğini göstermesi durumunda tekrar Bitcoin’i ödeme olarak kabul edeceğini söyledi. Bitcoin, dün itibarıyla tekrardan 40 bin doların üzerinde.

Son dönemde Bitcoin fiyatları, adeta bir hız treni (Roller-coaster) gibi hareket ediyor. 4 yılda bir geldiği iddia edilen kripto paralarda ayı piyasasının başlamasında, devam etmesinde ve belki de bitmesinde en etkili olacak isimlerin ise başında yine Elon Musk geliyor."

Bitcoin'de ibre yukarıyı gösteriyor

Eray Dengiz - Kriptomeda Kurucusu:

"Bitcoin fiyatı, ABD doları karşısında 40 bin dolar seviyesine ulaştı. Bitcoin, 40 bin dolarlık direnç bölgesini kırarak ve 100 saatlik basit hareketli ortalamanın oldukça üzerine yerleşti. Bitcoin’nin bu yükselişini genel anlamda Elon Musk’ın Twitter hesabından Bitcoin ile satışlara yeniden başlandığını duyurmasının ardından BTC’de yüzde 12 civarında olumlu etki yarattığını düşünüyorum. Kısa vadede beklentim ise; Bitcoin fiyatında iniş çıkışlar olabilir ancak orta ve uzun vadede yükselişin devam edeceğini umuyorum."

Bitcoin için şaşırtan tahmin!

Geçtiğimiz haftalarda Orta Amerika ülkesi El Salvador, Bitcoin için şaşırtan bir adım atmıştı. Ülke Bitcoin'i yasal para olarak kabul eden ilk ülke olmuştu. Alınan karar sonrasında Bitcoin yeniden tırmanışa geçmişti. MicroStrategy ise, 400 milyon dolarlık Bitcoin satın alma kararı da bu yükselişe katkı sağlayan etken oldu. 

Tüm bu gelişmelere ek olarak PlanB’nin bu sene için olan yorumlanmasında Bitcoin’in hareketlerinin bir hayli hızlanabilir ve aynı 2017 rallisinde olduğu gibi yükselişe geçebileceği ifade edilmişti.

Bitcoin 40 bin doları geçti!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön