25 / 04 / 2024

İzmir'de kripto parayla dolandırıcılık iddiasıyla 3 kişi yakalandı!

İzmir'de kripto parayla dolandırıcılık iddiasıyla 3 kişi yakalandı!

Egenin incisi İzmir'de son zamanların gündem konuları arasında yer alan kripto parayla dolandırıcılık yaptığı iddia edilen 3 şüpheliden 1 tanesi tutuklandı.



Egenin incisi İzmir'de kripto parayla dolandırıcılık yaptığı iddia edilen 3 şüpheliden 1 tanesi tutuklandı. Anadolu Ajansı muhabirinin edindiği bazı bilgilere göre, geçen sene Ekim'de polise müracaat gerçekleştiren İ.K, ülkede faaliyet gösteren bir kripto para firmasının hesabındaki yüksek miktarda parasının yetkisiz erişimle çalındığnı ihbar etti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, gerçekleştirilen başvuru üzerine çalışmalara start veren İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, şüphelilerin, "oltalama" ismi taşıyan bir yöntemle firmaların sitelerine çok yakın internet sitesi adresleri ile sahte site yaptıklarını daha sonra ise "kripto para firmasından teknik destek amacıyla arıyoruz" diyerek bazı müşterilerin hesaplarına ulaştıklarını bildirdi.

İzmir de kripto parayla dolandırıcılık iddiasıyla 3 kişi yakalandı!

Olayla birlikte İ.K. dışında 13 kişinin daha bir miktar kripto parasının aynı şekilde çalındığı ortaya bildirildi.

Zanlıların hesap hareketlerini yakından izleyen polisler, N.A, D.A. ve G.A'yı ikametlerinde ele geçirdi. Emniyette yapılan işlemlerden sonra adliyeye getirilen N.A. tutuklandı.

 

Kriptoda yatırım yaparken nelere dikkat edilmeli?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön