27 / 04 / 2024

TOKİ'den dolandırıcılık olaylarıyla ilgili duyuru!

TOKİ'den dolandırıcılık olaylarıyla ilgili duyuru!

TOKİ dolandırıcılık olaylarıyla ilgili duyuru yaptı. Yetkisiz kişilerce TOKİ ismi kullanılarak, kendilerine ait olmayan veya projede yer almayan konutların satılmak istendiği yönünde TOKİ'ye çok sayıda şikâyet geldi.



Piyasa koşullarında ev sahibi olamayan vatandaşlarımıza düşük taksit ve uzun vadeli ödeme seçenekleriyle konut sahibi olma imkânı sunan T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) “ismi” kullanılarak “sahtecilik ve dolandırıcılık” girişimlerinde bulunulduğu bilgisi edinilmiştir.


Yetkisiz kişilerce  TOKİ  ismi kullanılarak, kendilerine ait olmayan veya projede yer almayan konutların satılmak istendiği yönünde İdaremize çok sayıda şikâyet gelmiştir.


Bu kapsamda bazı kötü niyetli kişilerin, TOKİ ismini ve logosunu kullanarak “konut giriş ücreti” adı altında vatandaşlarımızdan para topladığı anlaşılmıştır.


TOKİ tarafından satışa sunulan konutların satış ve devir işlemleri sadece yetkili bankalar aracılığı ile yapılmaktadır.


TOKİ’den konut sahibi olmak isteyen vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için, TOKİ ve yetkili bankalar dışında kimseye itibar etmemeleri, iş ve işlem yapmamaları gerekmektedir.


Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlarımızı “TOKİ” ismini kullanarak dolandıran ve dolandırmak isteyen bu kişiler hakkında, İdaremizce yasal işlemler başlatılmıştır. Bu konuda “resmi evrakta sahtecilik ve dolandırıcılık” suçlamasıyla davalar açılmış olup, yasal süreç devam etmektedir.


Kamuoyuna önemle duyurulur.


TOKİ


Geri Dön